Τα “Αικατερίνεια” στο Σχολείο – «Άστραψε ξάφνου φως». Θεατρική παράσταση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ) ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

338

Από το «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας: «Τα “Αικατερίνεια” στο Σχολείο» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των φετινών «Αικατερινείων 2021» με τη θεατρική παράσταση «Άστραψε ξάφνου φως» από το «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Πρόκειται για θεατρική παράσταση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Άστραψε ξάφνου φως» αφιερωμένη στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 (1821-2021).

Το θεατρικό κείμενο αποτελεί πρωτότυπη δραματουργική σύνθεση που βασίζεται σε τρεις κειμενικές πηγές: στα ποιητικά σπαράγματα των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» και άλλων ποιημάτων του Διονυσίου Σολωμού, σε αποσπάσματα ποιημάτων διαφόρων νεοελλήνων λογοτεχνών και σε βιωματικές αφηγήσεις που συνέθεσαν τα μέλη του Ε.Π.Δ. Η θεατρική παράσταση συνοδεύεται και από δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προετοιμασίας των μαθητριών/τών που θα την παρακολουθήσουν.

Λόγω της πανδημίας ο αριθμός των μαθητριών/τών που μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση θα είναι περιορισμένος. Τα σχολεία που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι το 2ο και το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης και το ΓΕΛ Κ. Μηλιάς. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας και τις Σ.Ε.Ε. κ. Βαΐα Αγγέλη και κ. Αλεξάνδρα Αναστασιάδου που έχουν την παιδαγωγική ευθύνη των σχολείων.