Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου – Σοφία Ζαχαράκη: Project «Πιερία 365»

421
Το Project «Πιερία 365» αρχίζει να ωριμάζει και η καταγραφή των δραστηριοτήτων έχει ήδη ξεκινήσει. Μια προτάση που έχει κατατεθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού της Πιερίας αλλά και με κυβερνητικούς φορείς, διερευνούμε, επεξεργαζόμαστε και αναδεικνύουμε τις πολλαπλές επιλογές που προσφέρει η Πιερία ώστε να συγκροτηθεί ένα καλεντάρι με εναλλακτικές δραστηριότητες του επισκέπτη για κάθε μήνα του έτους.
Η Υφυπουργός με ενημέρωσε σχετικά με το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 20.000 ατόμων (Το «Reskilling and Upskilling in tourism sector», όπως ονομάζεται) στις ειδικές μορφές τουρισμού και τις προοπτικές που αυτό μπορεί να έχει για τους επαγγελματίες του κλάδου καθώς χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Στο ίδιο πλαίσιο διερεύνησα τις δυνατότητες συμμετοχής συμπατριωτών μας Πιεριέων στα προγράμματα επιμόρφωσης του Υπουργείου, σε ειδικότητες που αφορούν τον θεματικό τουρισμό.
Στην πρόσκλησή μου να επισκεφθεί το προσεχές διάστημα την Κατερίνη, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τοπικούς φορείς και να μελετηθούν εκ του σύνεγγυς οι προοπτικές του Project «ΠΙΕΡΙΑ365», δεσμεύτηκε για την παρουσία της.