Σεμινάριο KΑΡΠΑ του ΕΚΑΒ Κατερίνης προς τους εργαζόμενους της OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

351

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους αλλά και στην κοινωνία η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. σε άψογη συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κατερίνης σχεδίασε, οργάνωσε και υλοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για το προσωπικό  της εταιρείας, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη μη εξάπλωση του covid 19.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 06 Νοεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. και το παρακολούθησαν 14 εργαζόμενοι. Η εκπαίδευση περιλάμβανε θεωρία και πρακτική άσκηση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση ( ΚΑΡΠΑ ), στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ ) και πρώτες βοήθειες στην αντιμετώπιση επειγουσών και απειλητικών καταστάσεων για την ανθρώπινη ζωή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο  είχε διάρκεια 5 πέντε ( 5 ) ώρες και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν σε εκπαιδευτικά προπλάσματα εφαρμόζοντας τα τελευταία ιατρικά πρωτόκολλα της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης. Επίσης είδαν και έκαναν χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, τον οποίο και διαθέτει η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., ώστε σε περίπτωση ανάγκης να μπορέσουν να δώσουν βοήθεια σε όποιον την χρειαστεί.

Η Διοίκηση της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. αναφερόμενη στην εκπαίδευση του προσωπικού από το ΕΚΑΒ Κατερίνης, συγχαίρει θερμά τους τέσσερις εκπαιδευτές του, που έλαβαν την πρωτοβουλία και πραγματοποίησαν την εκπαίδευση των εργαζομένων της. Με αυτή τη σημαντική κίνηση αναδεικνύεται το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που διακατέχει το ΕΚΑΒ αλλά και την OLYMPIA ELECTRONICS A.E.,με επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο. Άλλωστε ο στόχος αυτών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΚΑΒ, για τη βασική υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής, είναι η εκπαίδευση ομάδων πολιτών, προκειμένου να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά έκτακτα περιστατικά που μπορεί να συμβούν μπροστά τους και να διασώσουν ανθρώπινες ζωές. Την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση του  εκπαιδευτικού σεμιναρίου, αλλά και για το επίπεδο της εκπαίδευσης από την ομάδα εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ εξέφρασαν όλοι οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν.

 

«Πιστεύουμε στην Ελλάδα – Παράγουμε στην Ελλάδα».