Νεκρός ο αρνητής γιατρός Νίκος Χριστοδούλου: Έπεισε την οικογένειά του να μην εμβολιαστεί κανείς – Ποιος ήταν

Κατέληξε σε ηλικία 66 ετών ο συνταξιούχος στρατιωτικός γιατρός, Νίκος Χριστοδούλου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σωτηρία, από επιπλοκές που του δημιούργησε ο κοροναϊός.

464

Δεν έχουν τελειωμό οι οικογενειακές τραγωδίες που εξαιτίας του κοροναϊού. Όπως γράφει το lamiareport.gr, ένας συνταξιούχος στρατιωτικός γιατρός που ήταν αρνητής του κοροναϊού, κατέληξε σε ηλικία 66 ετών.

Μάλιστα, πριν από ακριβώς 15 ημέρες είχε καταλήξει από κοροναϊό ο 63χρονος αδελφός του, Γιάννης Χριστοδούλου, που ήταν πρόεδρος επί δύο και πλέον δεκαετίες στον Παλαμά Δομοκού, ενώ στις 13 Οκτωβρίου είχε φύγει χτυπημένη από τον ιό και η 91χρονη μητέρα τους.

«Ο αδελφός του είναι γιατρός. Ήταν αρνητής βέβαια, αυτό ήταν το άσχημο», είπε τότε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παλαμά, Αριστείδης Αδάμ. Δεν ήταν οι μοναδικοί ανεμβολίαστοι στο χωριό.

Όπως αποκάλυψε η σύζυγος τού πρόωρα χαμένου Γιάννη Χριστοδούλου, τόσο ο ίδιος, όσο και η πεθερά της δεν είχαν εμβολιαστεί, καθώς είχαν επηρεαστεί από τον γιατρό ότι ο κοροναϊός είναι μια απλή ίωση όπως όλες οι άλλες. Συγκεκριμένα η σύζυγός του είπε: «Είχε πειστεί και από τον αδερφό του.

Δεν πίστευε στον ιό, αρνιόταν να εμβολιαστεί και καθυστέρησε να πάει στο νοσοκομείο», η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έχασε το στήριγμα της και έμεινε μόνη με τρία παιδιά.

Προσπαθούσε μάταια να τον πείσει να κάνει το εμβόλιο. Εμβόλιο που είχε κάνει τόσο η ίδια, όσο και τα τρία του παιδιά: «Εγώ το έχω κάνει, τα παιδιά μου το έχουν κάνει και προσπαθούσα… Κάθε μέρα είχαμε τη συζήτηση αυτή, κάθε μέρα μέσα στο σπίτι μας ήταν η συζήτηση το τι είναι ο κοροναϊός και τι γίνεται.

Δεν το πίστευε. Πίστευε ότι ο κοροναϊός είναι μία ίωση, είχε πειστεί και από τον αδερφό του ότι είναι μία ίωση σαν όλες τις άλλες» συμπλήρωσε η σύζυγος του 63χρονου. «Εγώ ούτε κόλλησα, ούτε τίποτα. Το μόνο που έκανα και το συνιστώ είναι το εμβόλιο που με έσωσε», είπε.

Ποιος ήταν ο Νίκος Χριστοδούλου

Ο Νίκος Χριστοδούλου ήταν συνταξιούχος στρατιωτικός γιατρός με ειδικότητα καρδιολόγου, απόφοιτος της ΣΣΑΣ, ενώ είχε αποστρατευθεί με το βαθμό του υποστράτηγου. Αν και διέμενε μόνιμα στην Αθήνα, εντούτοις δεν ξεχνούσε ποτέ τον τόπο του τον Παλαμά Δομοκού, τον οποίο αγαπούσε και κρατούσε πάντα στενές επαφές. Εκεί βέβαια ζούσε και ο αδερφός του με την οικογένειά του, αλλά και η αγαπημένη του μητέρα, Αλεξάνδρα.»

Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκου στο Mega, οι λόγοι είναι κυρίως θρησκευτικοί με ολέθριες συνήθως συνέπειες. Δυστυχώς η οικογένεια του γιατρού-αρνητή (αλλά και ο ίδιος) γνώρισαν με τον πιο σκληρό τρόπο το πόσο επικίνδυνος είναι ο covid-19.