Γονείς δεν στέλνουν τα 4 παιδιά τους στο σχολείο γιατί δεν δέχονται τη μάσκα και τα self tests

533
Το δικαίωμα στη μάθηση και την εκπαίδευση αρνείται ένα ζευγάρι και στα τέσσερα παιδιά του, στην τοπική κοινότητα Αλιστράτης, του Δήμου Νέας Ζίχνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24, τα παιδιά διάφορων ηλικιών, που φοιτούν στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο Αλιστράτης, δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους, καθώς οι γονείς τους αρνούνται να υποβληθούν τα παιδιά σε self test, αλλά και να χρησιμοποιήσουν μάσκα, που είναι υποχρεωτικό για την παρακολούθηση των μαθημάτων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι γονείς ούτε πέρυσι, όταν άνοιξαν και πάλι στα σχολεία, έστελναν τα παιδιά τους.
Οι διευθυντές των σχολείων ευθύς εξ αρχής ενημέρωσαν σχετικά τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών.
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Γιάννης Καραβασίλης δήλωσε στο Infonews24 πως γνωρίζει το θέμα, πως τα παιδιά δεν μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο από τη στιγμή που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα, υποχρεωτικά μέτρα (χρήση μάσκας, self test) και τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα παιδιά τηρούν τα μέτρα. Ο κ. Καραβασίλης ανέφερε πως θα επικοινωνήσει εκ νέου με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα και να ζητηθεί από το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου ακόμη και εισαγγελική παρέμβαση.