Πότε επιτέλους θα αφυπνιστούμε ;

524

Του Ηλία Χρυσικού*

Φίλοι μου, επειδή οι πολιτικοί “χαϊδεύουν” τα αφτιά των ψηφοφόρων τους και η καταστροφή μοιάζει αυτή την στιγμή περισσότερο από σίγουρη, αναρωτιέμαι πολλές φορές, -για την επάρκεια των ανθρώπων που έχουν στα χέρια τους την κάθε μορφής εξουσία- ακόμη και σε τοπικό επίπεδο, εάν είναι ικανοί να “συλλάβουν” τα μηνύματα των καιρών και να αντιδράσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τα τελευταία τρία (3) χρόνια ζω την ανευθυνότητα που μας χαρακτηρίζει και συμπεραίνω πως γι΄ αυτό παραμένουμε στο περιθώριο των εξελίξεων.

Θα αναφερθώ σε ένα μόνο γεγονός για να γίνω πιο συγκεκριμένος.

Είναι γνωστό πως στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και στους επιστημονικούς κύκλους δημιουργήθηκε έντονη αίσθηση από την ταυτοποίηση του Τύμβου του Κορινού με τον τάφο της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η είδηση μεταδόθηκε επανειλημμένα και με μεγάλο ενδιαφέρον στις χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και στις Ασιατικές χώρες που σχετίζονται με την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μαθαίνω επίσης πως πολλά ξένα Πανεπιστήμια έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ανακάλυψη αυτή και το σημαντικό είναι, πως γίνεται αναφορά για την Πιερία σε παγκόσμιο επίπεδο !

Οι ξένοι “δείχνουν” πως στην Πιερία υπάρχει ένας ανεκμετάλλευτος θησαυρός και εμείς εδώ σφυρίζουμε αδιάφορα.

Αντί να δώσουμε μεγαλύτερη διάσταση στην ανακάλυψη αυτή και να την αξιοποιήσουμε δεόντως, σιωπούμε.

Έχω την εντύπωση, πως ίσως από ιστορική άγνοια ή πολιτικάντικη υστεροβουλία, αφήνουμε το θέμα στην αφάνεια και αναζητούμε άλλους κοινότατους τρόπους για να αυξήσουμε το τουριστικό ρεύμα προς τον τόπο μας, ενώ έχουμε την ευκαιρία στα χέρια μας.

Αν η ανακάλυψη αυτή γίνονταν κάπου στη νότια Ελλάδα, τώρα θα ακούγαμε τυμπανοκρουσίες.

Φίλοι μου, ας κάνουμε τον δικό μας “μύθο”, διότι η ώρα της αλήθειας πλησιάζει, που θα ξυπνήσουμε βίαια και θα αναγκαστούμε να προσαρμοστούμε στις εικόνες και στις παραστάσεις του πραγματικού κόσμου.

Έκκληση προς όλους: Nα αφήσουμε την υγιή και ενήλικη πλευρά του εαυτού μας, -την οποία όλοι μας διαθέτουμε-, να βγούμε από τον “λήθαργο” και να απαντήσουμε στα ερωτήματα της εποχής, ώστε να “χρωματίσουμε” τη ζωή μας με τον τρόπο που επιθυμούμε.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr