Κ. Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο lockdown στη χώρα (video)

455

Διαμηνύοντας, εκ νέου, ότι στη χώρα δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο λοκντάουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κάλεσε τους βουλευτές να μεταφέρουν το μήνυμα του εμβολιασμού σε κάθε περιφέρεια, κάνοντας λόγο για μία πανδημία που χτυπάει, όπως ανέφερε, πρωτίστως τους ανεμβολίαστους.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έφερε στην πρώτη γραμμή τις τρεις, πέραν του “όχι” στο λοκντάουν, πρωταγωνιστικές θέσεις. Πρόκειται για τη διαρκή ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, ειδικά στις περιφέρειες που πιέζονται. “Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προσθέσουμε δυναμικό”, τόνισε. Τη συνέχιση της προσπάθειας ενίσχυσης των εμβολιασμών. “Η περιπέτεια αυτή θα λήξει μόνο με την επιτάχυνση του προγράμματος. Στην έξαρση του ιού απαντάμε με νέο κύμα εμβολιασμών…Έχουμε μπροστά μας ακόμα δύσκολες εβδομάδες…Μόνο τις τελευταίες ημέρες 200.000 ραντεβού για πρώτη δόση…300.000 ραντεβού για την αναμνηστική δόση”, είπε. Και την εφαρμογή των νέων μέτρων. “Η λύση είναι μπροστά μας και στα χέρια μας…Στα χέρια του καταστηματάρχη, του δημάρχου, του ιερέα. Που θα πρέπει να διδάξει την πίστη στη ζωή. Αντί να ζητάμε έναν αστυνομικό δίπλα μας, είναι καιρός να γίνουμε εμείς φύλακες της υγείας μας…”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ανέδειξε το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης, στάθηκε στις κοινωνικές και οικονομικές πολιτικές, αλλά και στην ενίσχυση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. “Απέναντί μας συναντάμε τη λαϊκιστική, μηδενιστική και σπασμωδική αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με το ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει χάσμα παντού και αυτό δικαιώνεται κάθε ημέρα. Πρόκειται για το κόμμα του ψέματος που λέει όχι σε όλα. Εξελίσσεται σε εθνικό σαμποτέρ…Δεν έβαλε πλάτη ο κ. Τσίπρας. Τρικλοποδιές και παγίδες μόνο έβαζε και εξακολουθεί να βάζει…Ο κ. Τσίπρας λειτουργεί ως πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου σε όλα τα επίπεδα…Το πρόσφατο πολιτικό εύρημα η προοδευτική διακυβέρνηση. Προοδευτικό είναι κάθε τι που εξυπηρετεί τον πολίτη. Είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Να μειώνεις την ανεργία. Προοδευτικό είναι να μειώνεις τους φόρους. Αυτά είναι προοδευτικά…Προοδευτικό είναι να υπερασπίζεσαι τον κόσμο. Αυτή είναι προοδευτική πολιτική…”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.