Εισαγγελική έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

115
Έρευνα για βαρύτατα αδικήματα που επισύρουν πολυετείς ποινές κάθειρξης, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ, σχετικά με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολισμού ή νόσησης σε… τιμές ευκαιρίας.

Στο στόχαστρο της εισαγγελία Εφετών μπαίνουν γιατροί, φαρμακοποιοί και πολλοί ακόμη ενώ η έρευνα αφορά και τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η πώληση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης γίνεται αντί ποσού 500 ευρώ ενώ δίδονται και πλαστά Rapid test έναντι αμοιβής, ακόμα και από φαρμακεία, για εικονικά αποτελέσματα από μοριακά ή rapid test. Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι πολίτες επιδιώκουν να αγοράσουν ακόμα και από φαρμακεία αποτελέσματα των εν λόγω τεστ, χωρίς να έχουν προβεί στον αντίστοιχο έλεγχο.

Κακουργήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα αφορά βαρύτατα αδικήματα. Κι αυτό γιατί η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών με την παραγγελία της ζητεί να ερευνηθεί τέλεση αδικημάτων όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ), η υφαρπαγή ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού (άρθρου 221 του Π Κ) που αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς, η έκδοση ψευδών βεβαιώσεων (άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα) που αφορά υπαλλήλους που τυχόν εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και η παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας για τον κοροναϊό (άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα).