Αχ…να ήξερα!…Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Υπογονιμότητα! Κωνσταντίνος Πάντος στην Σχολή Γονέων Κατερίνης.

287

Γεώργιος Πατούλης:

Σκοπός της ενημέρωσης είναι να αποφευχθεί η ακούσια ατεκνία, για τα όρια που θέτει η φύση, ενώ συγχρόνως σεβόμαστε την ατεκνία από επιλογή.
Το εμβόλιο οχυρώνει με αντισώματα τις εγκυμονούσες αλλά και το έμβρυο.

 Κωνσταντίνος Πάντος:

Ζευγάρια που όταν τους αναλύω τα επιστημονικά δεδομένα περί γονιμότητας καταλήγουν με την έκφραση … Άχ να ήξερα!
Η ματαίωση του συνεδρίου στα Γιάννενα προκλήθηκε από μεθοδευμένες  προσεγγίσεις.

Κωνσταντίνος Κορομπίλης:

Στην Σχολή Γονέων Κατερίνης σεβόμαστε την Δημοκρατία, την Ελευθεροτυπία, την Ελευθερογνωμία και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του καθενός και καθεμιάς για Ελεύθερη βούληση και Ελεύθερη γνώμη.

Τη Δευτέρα 8-11-2021, στη διαδικτυακή εκδήλωση της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, ομιλητές ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης καθώς και ο Δρ. Ιατρικής Σχολής και Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγής κ. Κωνσταντίνος Πάντος.

Το θέμα της ομιλίας τους αφορούσε το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, την υπογεννητικότητα  και της υπογονιμότητας των γυναικών. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν η ίδια θεματολογία του συνεδρίου που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί  στα Ιωάννινα το καλοκαίρι του 2021 και το οποίο  ματαιώθηκε μετά από  ατεκμηρίωτες επιθέσεις διαφόρων ατόμων και φορέων.

Συντονιστής της διάλεξης ήταν ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης ο οποίος αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που έκριναν την εν λόγω εκδήλωση ως αναχρονιστική και σκοταδιστική από διαφόρους κύκλους και είπε χαρακτηριστικά: Ο ιθύνων νους του σποτ, που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις ήταν η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια της πρωινής εκπομπής «Πάμε Δανάη», κ. Κ. Παπαδοπούλου, σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε: «αυτό το κείμενο έχει τη δική μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Γράφω όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά».

Είναι κακό να γνωρίζουμε όλοι (όσοι δεν το γνωρίζουν, και πιστέψτε είναι πολλοί) ότι υπάρχουν βιολογικά όρια? Στόχος της εκδήλωσης είναι να υπογραμμίσουμε την αξία και τη σημασία της ενημέρωσης  γύρω από τα  θέματα της γονιμότητας, να παρουσιαστεί η  σημερινή εικόνα, η οποία ξεκάθαρα αναδεικνύει ότι η υπογεννητικότητα μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία, και ο βασικός λόγος που την χαρακτηρίζει είναι η έλλειψη γνώσης για τα ζητήματα της γονιμότητας, αλλά και διάφοροι άλλοι παράγοντες όπως κοινωνικοί, οικονομικοί καθώς και η έλλειψη της πολιτικής βούλησης  για στήριξη της μητρότητας. Ο κ. Κορομπίλης μάλιστα ανέγνωσε επιστολή του Προέδρου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.) κ. Βασίλειου Θεοτοκάτου στην οποία αναφερόταν:  «αναμένουμε 500.000 λιγότερους Έλληνες στην απογραφή του πληθυσμού του 2021, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Οι προβλέψεις της EUROSTAT για το 2050 είναι τόσο εφιαλτικές για τη χώρα μας που δεν τολμώ να πω καν τους αριθμούς».

Ο Γεώργιος Πατούλης που ήταν και ο πρώτος ομιλητής αναφέρθηκε στον πληθυσμό της χώρας μας που μειώνεται συνεχώς και αποτελεί θανάσιμο παράγοντα για το μέλλον μας. Περάσαμε μια δεκαετία συνεχούς μείωσης του πληθυσμού με τραγικές συνέπειες. Έχουμε από τα χαμηλότερα ποσοστά γέννησης στον κόσμο και αυτό αποτελεί εθνικό κίνδυνο. Οι Ελληνίδες σήμερα αναβάλλουν τη γέννηση παιδιού κυρίως για οικονομικούς λόγους και η ηλικία της γυναίκας που γεννάει είναι διαρκώς υψηλότερη. Υποστήριξε ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης πάνω στο θέμα της υπογεννητικότητας,  ζήτησε να μελετηθούν οι λόγοι που εμφανίζεται το πρόβλημα και να στηριχθεί οικονομικά  η νέα οικογένεια. Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα για τον COVID 19 και την αναγκαιότητα του εμβολίου τονίζοντας ότι δεν επηρεάζει τη γονιμότητα της γυναίκας. Αντιθέτως το εμβόλιο οχυρώνει με αντισώματα τις εγκυμονούσες αλλά και το έμβρυο.

Ο δεύτερος ομιλητής κ. Κωνσταντίνος Πάντος στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας που θα γινόταν στα Γιάννενα  και ματαιώθηκε μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από κύκλους που το συκοφάντησαν άδικα. Η ματαίωση του συνεδρίου στα Γιάννενα προκλήθηκε από μεθοδευμένες  προσεγγίσεις. Επρόκειτο για πολιτικές σκοπιμότητες. Στο σημείο αυτό προβλήθηκε και το video με το σποτ που ανήγγειλε το συνέδριο στην τηλεόραση και διαπιστώθηκε ότι δεν περιείχε τίποτα το μεμπτό. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικογένεια και τον ύψιστο σκοπό να αποκτήσει παιδιά. Ανέφερε βιώματα γυναικών στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν παιδιά. Τόνισε τη μάστιγα της υπογεννητικότητας στη σύγχρονη κοινωνία και την έλλειψη ενημέρωσης για θέματα γονιμότητας. Είναι ιατρική πρόκληση και όραμα  όλων όσων υπηρετούν την ανθρώπινη αναπαραγωγή  να μιλούν για υπογονιμότητα μόνο σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν ουσιαστικοί ιατρικοί λόγοι. Να εκλείψουν τα ζευγάρια εκείνα που λόγω της ανεπαρκούς ενημέρωσης βρίσκονται αντιμέτωπα με προβλήματα υπογονιμότητας και  καταλήγουν άτεκνα σε προχωρημένη ηλικία και σε προσπάθειες θεραπείας μέσω Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Στη συνέχεια ο ομιλητής τόνισε ότι η προαγωγή της γνώσης και πρόληψης μέσω οικογενειακού προγραμματισμού θα αναχαιτίσουν τη δυσμενή για τη χώρα μας αρνητική δημογραφική εξέλιξη της γήρανσης και υπογεννητικότητας του πληθυσμού. Η γνώση είναι η κινητήριος δύναμη εκείνη θα ευαισθητοποιήσει τον καθένα μας να διεκδικήσει το αύριο που είναι η δημιουργία οικογένειας έγκαιρα. Η απόκτηση παιδιού φυσικά είναι ελεύθερη επιλογή αλλά η Ελλάδα έχει από τα πιο υψηλά ποσοστά υπογεννητικότητας κυρίως λόγω της οικονομικής αστάθειας και η πολιτεία πρέπει να πάρει έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις. Ο ομιλητής έκανε έκκληση προς την πολιτεία, τα ΜΜΕ, τα αρμόδια υπουργεία, τους επαγγελματίες υγείας και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την ενημέρωση των πολιτών πάνω στο πρόβλημα.

Στο τέλος ο κ. Πάντος πρόβαλλε ένα video σε Πανελλήνια πρώτη μετάδοση  ένα σπότ για εκπαιδευτικούς σκοπούς σχετικά με  τη διαχείριση της υπογεννητικότητας στην Αγγλία.

Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 15-11-2021 με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον πρώην Υφυπουργό Υγείας, Πρόεδρο του Σ.Ε.Β.Ε & Πρόεδρο της «Εγνατίας Οδού» Δρ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο με θέμα: «ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Η Πραγματικότητα πίσω από τους αριθμούς»

 

Δείτε το video της εκδήλωσης: