Σκούφα – Συνέδριο γονιμότητας: Περιμέναμε από την κ. Μαυρίδου ως γυναίκα να μην αναπαράγει στερεοτυπικές αντιλήψεις που υποβιβάζουν το γυναικείο φύλο σε απλό “σκεύος αναπαραγωγής”.

489
Σε σχέση με το ακυρωθέν “συνέδριο γονιμότητας” στα Γιάννενα το περασμένο καλοκαίρι και την επιδίωξη να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στην Κατερίνη
Να υπενθυμίσουμε τη δήλωση του Υπουργού κ. Λιβάνιου:
“Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο. Οτιδήποτε θίγει την προσωπικότητα της γυναίκας και περιορίζει το ρόλο της είναι αναχρονιστικό κι απαράδεκτο. Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας”.
Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η ίδια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αποσύρει την αιγίδα μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις.
Είναι ντροπή συντηρητικοί κύκλοι στην Πιερία να προσπαθούν να επαναφέρουν ένα ακυρωθέν συνέδριο το οποίο υποτίθεται ότι απαντά μέσα από αναπαραγωγή αναχρονιστικών σεξιστικών στερεοτύπων για το ρόλο της γυναίκας σε ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα, αυτό του δημογραφικού.
Θα περιμέναμε δε, από την ίδια την κ. Αντιπεριφερειάρχη, ως γυναίκα, επιστήμονα κι αιρετή, να μη δώσει στήριξη συνδιοργανώνοντας το τηλεσυνέδριο, και σεβόμενη την πολυπλοκότητα του ρόλου της σύγχρονης Ελληνίδας, της σύγχρονης γυναίκας, να μην αναπαράγει άκριτα στερεοτυπικές αντιλήψεις που υποβιβάζουν το γυναικείο φύλο σε απλό “σκεύος αναπαραγωγής”.