Πρωτοβουλία Γυναικών Κατερίνης: «Οι ευθύνες για την υπογεννητικότητα και το δημογραφικό της χώρας ανήκουν στους διοικούντες και όχι στις γυναίκες»

361
Μπορεί η θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε το σκοταδιστικό και προσβλητικό για τις γυναίκες 1ου Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στα Γιάννενα, να οδήγησε στη ματαίωση του, οι πρωτεργάτες του όμως βρήκαν τρόπο να επανέλθουν, στην Κατερίνη αυτή τη φορά, χάρη στις ανοιχτές πόρτες της Σχολής Γονέων – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, που επέλεξε να φιλοξενήσει ως ομιλητές τον γυναικολόγο καθηγητή και ιδιοκτήτη κλινικής εξωσωματικής γονιμοποίησης Κ. Πάντο και τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, να μας επιμορφώσουν περί της υπογεννητικότητας και του δημογραφικού της χώρας στο ρυθμό και τον τόνο του ματαιωθέντος Συνεδρίου.
Δεν περιμέναμε από τον κ. Πατούλη να ντραπεί να επανέλθει μαζί με τον κεντρικό ομιλητή ενός Συνεδρίου από τον οποίο είχε αποσύρει εν τέλει τη στήριξή του κατηγορώντας το ότι προσεγγίζει το θέμα με προσβλητικό για τις γυναίκες τρόπο, περιμέναμε όμως από τη Σχολή Γονέων να είναι πιο προσεκτική στο θέμα της αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος της υπογεννητικότητας.
Και βέβαια περιμέναμε από την αντιπεριφεριάρχη Πιερίας, που στηρίζει τη Σχολή Γονέων, να προβάλλει μια στοιχειώδη αντίδραση, αντί να στοιχίζεται με σκοταδιστικές αντιλήψεις που θέλουν τις γυναίκες απλές μηχανές αναπαραγωγής,.
Περιμέναμε από την κυρία αντιπεριφερειάρχη άλλου είδους πρωτοβουλίες, όπως αυτές της στήριξης της οικογένειας , των ζευγαριών και των παιδιών, αντί να στηρίζει αντιλήψεις που ρίχνουν στις γυναίκες την ευθύνη της υπογεννητικότητας.
Περιμέναμε από την κυρία αντιπεριφερειάρχη, εκ του θεσμικού της ρόλου, να διεκδικεί απ’ την κεντρική διοίκηση, μαζί με τις γυναίκες της αντιπεριφέρειάς της , περισσότερη εργασιακή ασφάλεια, λιγότερη ακρίβεια και ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες για το μεγάλωμα παιδιών.
Οι ευθύνες για την υπογεννητικότητα και το δημογραφικό της χώρας ανήκουν στους διοικούντες και όχι στις γυναίκες.
Και δεν θα τους κάνουμε την χάρη να φορτωθούμε τις ενοχές τους, ούτε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε όσα μας ανήκουν.
Μόνο ελεύθερες από καταναγκασμούς θα κάνουμε παιδιά, όσα επιθυμούμε, όταν επιθυμούμε και με όποιον επιθυμούμε.
Και θα τα μεγαλώνουμε με αξιοπρέπεια.