Φ. Μπαραλιάκος: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαευσταθίου

482
Η Πιερία λόγω θέσης αλλά και λόγω αυξημένης τουριστικής δραστηριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τείνει να παρουσιάζει διαρκώς αυξημένες ανάγκες σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Στην κάλυψη αυτών των αναγκών  εντοπίζεται ο σημαντικός ρόλος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), ο οποίος επικεντρώνεται στην άμεση ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα σε όλους τους πολίτες, καθώς και την ταχεία διακομιδή σε κατάλληλες μονάδες υπηρεσιών υγείας, μέσω της ανάπτυξης και λειτουργίας υπηρεσιών παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής.
 Στη  συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου, ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, τον ενημέρωσε σχετικά με τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στο Νομό Πιερίας, ειδικότερα εν μέσω της πανδημίας COVID-19, λόγω των αυξημένων πιέσεων που ασκούνται στο σύστημα υγείας.
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Πιερίας  τόνισε τις ανάγκες που υφίστανται σε δύο άξονες, με τον πρώτο να αφορά τις ελλείψεις σε στελέχωση προσωπικού που δημιουργήθηκαν μετά την συνταξιοδότηση εργαζομένων και το δεύτερο την ανάγκη προτεραιοποίησης της απόκτησης νέων οχημάτων από το ΕΚΑΒ.
Ενδεικτικά, επεσήμανε την απουσία ανανέωσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Πιερίας εδώ και πολλά χρόνια, προτάσσοντας την επιτακτικότητα διευθέτησης του ζητήματος.
 Ο κ. Παπαευσταθίου από την πλευρά του δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ Πιερίας με νέα ασθενοφόρα αλλά και για τη μέριμνα του, προκειμένου να δρομολογηθούν νέες διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, αντιλαμβανόμενος και ο ίδιος πλήρως τις πιέσεις που δημιουργούν τόσο η γεωγραφική θέση του νομού και η τουριστική του ταυτότητα όσο και η επιβάρυνση του συστήματος υγείας από τον COVID-19.