Δήμος Κατερίνης: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ για τη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στο Ελατοχώρι

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο

363

Παρεμβάσεις βελτίωσης υφισταμένης αγροτικής οδού προς γεωργικές εκμεταλλεύσεις στη θέση «Πλιτσκό – Προσήλιο» στο Δ.Δ. Ελατοχωρίου πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα από τον Δήμο Κατερίνης.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού μελέτης 175.806,45 ευρώ εκτός ΦΠΑ, έγινε σήμερα, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ευστάθιο Κεραμιδιώτη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Παρέστησαν επίσης, υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το κύριο αντικείμενο του έργου είναι:

α)Η κατασκευή ερεισμάτων εκατέρωθεν της οδού σε όλο το προβλεπόμενο από την αρχική μελέτη μήκος.

β)Η διάνοιξη τάφρων απορροής στα σημεία που δεν είχε διανοιχθεί με την προηγούμενη εργολαβία.

γ)Η ασφαλτόστρωση της οδού σε όλο το μήκος της όπως προβλεπόταν στην αρχική μελέτη.

«Αλλάζουμε την καθημερινότητα όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στις κοινότητες. Αναβαθμίζουμε το αγροτικό οδικό δίκτυο. Συνεχίζουμε εντατικά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, το πρόγραμμα ανάπλασης του αγροτικού οδικού δικτύου, το οποίο συνιστά εργαλείο προόδου για τον πρωτογενή τομέα και συμβάλλει στην τόνωση του αγροτικού εισοδήματος στον τόπο μας» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις για έργα οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης διευκολύνουν την πρόσβαση των κατοίκων στις γεωργικές καλλιέργειες, στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ενώ εντάσσονται σε ένα ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας από την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων» σημειώνει από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Ευστάθιος Κεραμιδιώτης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με  συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και  από Εθνική Δαπάνη.