X.K. 3-5 Πηγάδια: Κλειστό φέτος τον χειμώνα με απόφαση του δημάρχου

555
Ο Δήμαρχος της Νάουσας Νίκος Καρανικόλας, σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Φωνή Ναούσης» τόνισε πως το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5 Πηγαδιών δεν θα λειτουργήσει αυτή τη χειμερινή περίοδο για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να μην δυσφημιστεί εξαιτίας της μη δυνατότητας λειτουργίας του εναέριου αναβατήρα.
Συγκεκριμένα είπε:
«Για να ανοίξει σήμερα το χιονοδρομικό μας κέντρο απαιτείται ο ετήσιος και πενταετής έλεγχος που προβλέπεται από το νόμο και η δαπανηρή συντήρηση του εναέριου αναβατήρα. Της καρέκλας δηλαδή. Μια εκτίμηση αυτού του κόστους το τοποθετεί άνω των 150.000 ευρώ. Μπορεί ο Δήμος να καλύψει αυτό το κόστος; Η απάντηση είναι μονολεκτικά ΟΧΙ.
Θα μπορούσε να ζητήσει ενίσχυση ο Δήμος από την κεντρική πολιτεία όπως π.χ. την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την κάλυψη αυτού του κόστους; Η απάντηση είναι και πάλι αρνητική, διότι το χιονοδρομικό κέντρο ανήκει στον Δήμο μας και όχι στην γενική γραμματεία αθλητισμού. Άρα μια τέτοια δαπάνη θα ήταν παράνομη δαπάνη ακόμα και αν υπήρχε η πολιτική βούληση και τα χρήματα αυτά.
Θα μπορούσε να λειτουργήσει ο ίδιος ο Δήμος το χιονοδρομικό μας φέτος; Πέρα από την μη δυνατότητα κάλυψης των οικονομικών απαιτήσεων αυτής της επιλογής, τα ζητήματα ασφαλείας είναι εξίσου σημαντικά. Είναι γνωστό ότι σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος εγώ προσωπικά ως δήμαρχος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι θα ψήφιζαν μια τέτοια απόφαση, θα μπλέκαμε με δικαστικές περιπέτειες για πολλά έτη, ενώ ακόμα και η φυλάκιση μας θα ήταν υπαρκτό σενάριο».
Στην ανακοίνωση αυτή υπήρξαν αντιδράσεις και στην τοπική κοινωνία και στον επαγγελματικό κόσμο -παρότι ήταν μια εξέλιξη που πολλοί ανέμεναν, σε συνδυασμό μάλιστα με την κατάσταση σχετικά με την πανδημία.