Αρχιερέας της εκκλησίας σώθηκε στο χειρουργείο από τον Άγιο Εφραίμ – Δάκρυα χαράς στο μοναστήρι της Νέας Μάκρης

Ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Φιλήμων Μισσός μας ομιλεί στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης για την περιπέτεια της υγείας του, αλλά και το θαύμα που βίωσε με την εμφάνιση του Αγίου Εφραίμ στο δωμάτιο του νοσοκομείου μετά την εγχείρηση. Η εκπλήρωση του τάματος προς τον Άγιο Εφραίμ από το γέροντα Αθανάσιο Μισσό.

568

Συγκλονιστικές στιγμές έζησαν Μοναχές και πιστοί σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Στην ώρα του Εσπερινού αφίχθη ο γνωστός και αγαπητός Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου Αθανάσιος Μισσός, ο οποίος μόλις πριν λίγες μέρες βγήκε από το νοσοκομείο έπειτα από μια μεγάλη περιπέτεια της υγείας του , για την καλή έκβαση της οποίας προσευχήθηκαν όλοι οι Χριστιανοί σε Ελλάδα και Ομογένεια.

Ο Γέροντας Αθανάσιος αφού έφθασε στο Μοναστήρι με τη Συνοδεία του, τον υποδέχθηκε η Γερόντισσα της Μονής και μπήκε στον Εσπερινό συμπροσευχόμενος ενώ πλήθη πιστών έσπευσαν να λάβουν την ευλογία του.

Εξερχόμενος της Ιεράς Μονής, ευχαρίστησε την Γερόντισσα και ομολόγησε πως ήρθε για να εκπληρώσει τάμα στον Άγιο Εφραίμ ενώ προχώρησε και σε μια συνταρακτική αποκάλυψη, πως όταν βρισκόταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση στο Ωνάσειο και πριν την σοβαρή εγχείρηση εις την οποία υπεβλήθη, ενώ προσευχόταν αδιάκοπα, επικαλούμενος τον προστάτη του Αρχάγγελο Μιχαήλ και τον Άγιο Τρύφωνα, του εμφανίσθηκε ο Άγιος ΕΦΡΑΙΜ ο θαυματουργός, τον οποίο δεν είχε επικαλεστεί. Ο Άγιος ΕΦΡΑΙΜ εμφανίσθηκε στην πόρτα του θαλάμου που βρισκόταν ο Γέροντας Αθανάσιος και ήθελε να σηκωθεί και να τον ακολουθήσει.