Βασίλισσα Ελισάβετ: Χαμός με τις φήμες ότι είδε φάντασμα στο Κάστρο του Ουίνδσορ

497

Τον τρόμο φέρεται να έζησε η βασίλισσα Ελισάβετ όταν είδε το φάντασμα της Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας μέσα στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Σύμφωνα με το Visit Britain, η κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ είναι στοιχειωμένη από προηγούμενους γαλαζοαίματους και μάλιστα, στο Κάστρο έχουν αναφερθεί έως 25 φαντάσματα.

Τόσο η βασίλισσα όσο και η αδελφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα φέρεται να έχουν δει το φάντασμα της Ελισάβετ Α’ στη βιβλιοθήκη του Κάστρου όταν ήταν παιδιά. Συνήθως το φάντασμά της εντοπίζεται στη βιβλιοθήκη και πιστεύεται ότι περπατά στο δωμάτιο με τακούνια.

Ελισάβετ βασίλισσα

Τα βήματά της λέγεται ότι ακούγονται πριν εμφανιστεί. O συγγραφέας του βιβλίου “Στοιχειωμένα κάστρα της Βρετανίας και της Ιρλανδίας”, Ρίτσαρντ Τζόουνς θυμάται επίσης την ιστορία ενός φρουρού στο κάστρο που είδε το φάντασμα της βασίλισσας Ελισάβετ Α’ στο εξωτερικό δωμάτιο της βιβλιοθήκης. Επίσης, το φάντασμα του Γεωργίου Β’ έχει εντοπιστεί σε άλλο δωμάτιο κάτω από τη βιβλιοθήκη όπου ήταν έγκλειστος κατά τη διάρκεια της περιόδου της “τρέλας” του.

Ακόμη, ο Γεώργιος ο Γ’ λέγεται ότι ήταν φάντασμα στο Κάστρο του Ουίνδσορ, με αρκετούς μάρτυρες να ισχυρίζονται ότι τον έχουν δει. Το BBC έχει μεταδώσει ότι τον έχουν δει να κοιτάζει από το παράθυρο στο δωμάτιο όπου περνούσε τις περισσότερες ώρες. Υπήρξαν επίσης αναφορές ότι τον έχουν δει σε ένα από τα υπνοδωμάτια.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Ερρίκος Η’ φέρεται επίσης να έχει θεαθεί στις επάλξεις του κάστρου πριν εξαφανιστεί μέσα από έναν τοίχο. Όμως, λέγεται ότι έχουν δει και τη σύζυγό του, Αν Μπολέιν, που αποκεφαλίστηκε, να κλαίει μπροστά σε ένα παράθυρο του κάστρου. Άλλα φαντάσματα φέρεται να είναι ο 10ος Δούκας του Μπάκιγχαμ αλλά και ένας αγνώστου ταυτότητας “βασιλικός κρατούμενος” που εθεάθη στο δωμάτιο της φυλακής του Πύργου Νόρμαν.