Μυτιλήνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον ιερέα που κοινωνούσε πιστούς ενώ νοσούσε με κοροναϊό

212

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι αναφορές ότι ένας ιερέας στη Μυτιλήνη φέρεται να κοινωνούσε πιστούς, ενώ ο ίδιος νοσούσε από κοροναϊό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Αιγαίου, την εισαγγελική παρέμβαση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, καθώς μετά την απερίσκεπτη ενέργεια του ιερέα, έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα κοροναϊού στην ευρύτερη περιοχή.

Η κίνηση αυτή του ιερέα φαίνεται να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του Μητροπολίτη Μυτιλήνης και αποφάσισε να στείλει ένα αυστηρό μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων από τους ιερείς.

Λέσβος: Σε αργία ιερείς που δεν εμβολιάζονται με απόφαση του Μητροπολίτη

Μητροπολίτης Λέσβου-Εισαγγελική παρέμβαση

Αυστηρά μέτρα, που φτάνουν μέχρι και την αργία, λαμβάνει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, Ιάκωβος, σε βάρος ιερέων οι οποίοι αρνούνται να εμβολιασθούν κατά της covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.κ. Ιάκωβος προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στη Λέσβο, κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχουν ανεμβολίαστοι ιερείς, ορισμένοι των οποίων επιτρέπουν και προτρέπουν τους πιστούς να εισέρχονται στους ναούς χωρίς μάσκες.

Συνολικά υπολογίζεται ότι 35 ιερείς στο νησί δεν έχουν εμβολιαστεί, για δικούς τους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης πριν από την επιστολή εξάντλησε κάθε περιθώριο συζητήσεων μαζί τους προκειμένου να πεισθούν να εμβολιστούν. Τώρα πέρα από την απειλή της αργίας τους ζητά να απαντήσουν εγγράφως για ποιον λόγο δεν εμβολιάζονται και εάν υπάρχουν λόγοι υγείας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο σεβασμιότατος αναφέρει: «Εντελόμεθα όπως εντός μιας Εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κοροναϊού ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε».