Κατερίνη: άπαντες .. απόντες ..

674

Λάβαμε το παρακάτω παράπονο αναγνώστη μας και πολίτη της Κατερίνης, το οποίο και σας παραθέτουμε χωρίς παρέμβαση στο κείμενο.

Μόνιμο πρόβλημα αποτελούν εδώ και χρόνια τα αδέσποτα σκυλιά που μαζεύονται στην είσοδο του πάρκου σε καφετέρια γνωστής αλυσίδας. Πρωί –μεσημέρι–αργά το βράδυ γαβγίζουν ασταμάτητα και ενοχλούν, ορμάνε σε διερχόμενα αυτοκίνητα, ποδήλατα ή μηχανάκια δημιουργώντας πολλές φορές πανικό και αναταραχή στους πεζούς. Το δε προσωπικό της εν λόγω καφετέριας δε φαίνεται να πτοείται από την όλη κατάσταση και συνεχίζει να τα χαϊδεύει, να τα ταΐζει και να φωτογραφίζεται μαζί τους. Μήπως θα μπορούσε ο υπεύθυνος της καφετέριας και το προσωπικό του να τα πάρουν στο σπίτι τους μήπως και κοιμηθούμε κι εμείς ήσυχα ένα βράδυ;

Πρόβλημα το οποίο είναι γνωστό εδώ και χρόνια αλλά παρόλα αυτά δεν λύθηκε αποτελεσματικά ούτε από την προηγούμενη διοίκηση ούτε από την τωρινή, οπότε και ρωτάμε:

Πού είναι ο Δήμος; Απών! Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος; Επίσης! Οι φιλοζωικές; Άφαντες! Η αστυνομία; Γιατί να ασχοληθεί; Οι πολίτες που ενοχλούνται; Καμία αντίδραση! Με τόσα που γίνονται γύρω μας και κανείς δεν έχει το θάρρος να μιλήσει άραγε τι διαφορετικό να περιμένει κανείς; Άπαντες απόντες!