Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού… made in Βουλγαρία – Η δράση του κυκλώματος και η “ταρίφα” των 300 ευρώ (video)

195

Κύκλωμα από τη Βουλγαρία “αλιεύει” πελάτες και χορηγεί πλαστά ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κοροναϊό στην τιμή των 300 ευρώ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ1, για να αποκτήσει κανείς το πιστοποιητικό θα πρέπει να μεταβεί στη Βουλγαρία προκειμένου να το λάβει από οικογενειακό γιατρό που απασχολείται στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας, ο οποίος συνεργάζεται με το κύκλωμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν Έλληνες πολίτες που λαμβάνουν το πιστοποιητικό και μάλιστα αρμόδια ελληνικά υπουργεία υποστηρίζουν ότι τα πιστοποιητικά αυτά είναι νόμιμα γιατί φέρουν τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού-Βουλγαρία

 

 

 

 

 

 

 

 

Πλαστά ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πώς λειτουργεί το κύκλωμα

«Επιχειρησιακός βραχίονας» του παράνομου κυκλώματος, μιλώντας στην ΕΡΤ1, είπε ότι ο μεσαζόντας όλης αυτής της διαδικασίας είναι Έλληνας.

Όπως πρόσθεσε, δεν δίνει ο ίδιος απευθείας τα πιστοποιητικά, αλλά ένα κύκλωμα στη Βουλγαρία. Ο ενδιαφερόμενος που θέλει να πάρει το πιστοποιητικό πρέπει να πάει στη Βουλγαρία. Εκεί του δίνουν το πιστοποιητικό, ελέγχεται το όνομα του, του το ετοιμάζουν, το ελέγχει ότι είναι σωστό και μετά πληρώνει και φεύγει, συμπλήρωσε.

Επανέλαβε δε, ότι αυτός που θα αγοράσει το πιστοποιητικό ελέγχει τα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτό, το σκανάρει για να διαπιστώσεις εάν του βγάζει το όνομά του και μετά του βγάζει πράσινο ότι είναι εμβολιασμένος.

“Είναι κανονικά, είναι αληθινά πιστοποιητικά εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εγώ σαν Έλληνας πολίτης μπορώ να πάω να εμβολιαστώ σε οποιαδήποτε χώρα θέλω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού” σημείωσε και πρόσθεσε ότι η διαδικασία για να εκδοθεί το πιστοποιητικό αυτό είναι γρήγορη, καθώς από την ώρα που προσέρχεται ο ενδιαφερόμενος σε ένα τέταρτο τελειώνει.

Το κόστος για την έκδοση του πιστοποιητικού ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Τα πιστοποιητικά αυτά τα λαμβάνουν κατά κόρον οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς οι πιο πολλοί εξ’ αυτών ταξιδεύουν.

Δείτε παρακάτω σχετικό video