Παρέμβαση Κεραμέως για περιστατικό στο Πολυτεχνείο Κρήτης

233

Δυναμική παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως για το περιστατικό βίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης!

Η Υπουργός Παιδείας κίνησε τις νόμιμες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του καταγγελθέντος, σοβαρού περιστατικού πολύωρου «αναγκαστικού εγκλεισμού» του Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, από ομάδα 20-30 ατόμων, σημαντικός αριθμός εκ των οποίων δεν έχει σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Με αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων, η Υπουργός ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Ο Κοσμήτορας φέρεται να υπέστη αναγκαστικό εγκλεισμό για περίπου 4 ώρες, να δέχτηκε ύβρεις και απειλές, να παρεμποδίστηκε η εκτέλεση των διοικητικών και διδακτικών του καθηκόντων κατά το διάστημα αυτό, να του απαγορεύτηκε με βία η χρήση τηλεφώνου και να πιέστηκε για υπογραφή δήλωσης παρά τη θέλησή του.

Επίσης με επιστολή της στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, η Υπουργός ζητά ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε η διοίκηση του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση του συμβάντος κατά τα προβλεπόμενα στην νομοθεσία, τόσο με την αναφορά της στις αρμόδιες αρχές της χώρας όσο και με την κίνηση των σχετικών διαδικασιών εντός του Ιδρύματος για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών από τους υπαίτιους.

Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμιά μας. Είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά περιορισμού ελευθερίας, καταναγκασμού, απειλών, ύβρεων ή παρεμπόδισης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και η θωράκιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στα Πανεπιστήμιά μας, ώστε οι φοιτητές, οι καθηγητές και τα μέλη του προσωπικού να έχουν το περιβάλλον που τους αρμόζει.

Η τρομοκρατία, η βία κι η ανομία δεν έχουν θέσει πλέον στα Πανεπιστήμιά μας !