Συμβουλές “οι γυναίκες να… κρατούν το στόμα τους κλειστό” από τον Μητροπολίτη Κοζάνης

357

Ένα σεξιστικό, ρατσιστικό κατά των γυναικών κήρυγμα έκανε την Κυριακή 31/10, από άμβωνος του ιερού μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, βγαλμένο… τουλάχιστον από τον μεσαίωνα.

Ο Μητροπολίτης έκανε αρχικά λόγο σε μια μια παρέα “μεθυσμένων κοριτσιών” που, όπως είπε, είδε ο ίδιος πηγαίνοντας το πρωί της Κυριακής στην εκκλησία, και γι αυτό κατηγόρησε, ποια άλλη; Τη μητέρα!

Επίσης, σύμφωνα με το kozanimedia.gr ο μητροπολίτης ανέφερε πως ένας απόφοιτος του τότε ΤΕΙ Κοζάνης που τον επισκέπτεται συχνά του ανέφερε πως η μητέρα του έφυγε και πήγε να σπουδάσει στα 60 της χρόνια επειδή ο πατέρας του έκανε απλά μια… παρατυπία.

«Η μάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία. Πού πάει, τον ρώτησα 60 χρονών γυναίκα. Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή! Εκεί φτάσαμε! Και δε λέει το παιδί μου…το σπλάχνο μου» είπε ο Μητροπολίτης.

Δεν σταμάτησε εκεί φυσικά και το πήγε ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας ως πρότυπο τις γυναίκες που… κρατάν το στόμα τους κλειστό! Σε μια κοινωνία που ακούμε συνέχεια για ξυλοδαρμούς γυναικών, κακοποιήσεις, βιασμούς, δολοφονίες, ο Μητροπολίτης εξήρε τις… παλιές γυναίκες που κρατούν «το στόμα τους κλειστό».

Μάλιστα είπε λίγο πολύ πως αυτή είναι η συμβουλή του σε όσες πιστές του εκμυστηρεύονται προβλήματα με τους συζύγους τους.

«Λένε οι γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν….στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε! Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας».

Επίσης επέκρινε όσους χρησιμοποιούν τον όρο “γυναικοκτονία”, φυσικά από σκοπιά σεξιστική.

“Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν… γυναικοκτονία λέει…πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει…γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία….αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;”.

Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί στο μεγάλο – όπως είπε – ποσοστό διαζυγίων στην Ελλάδα.