Με αφιέρωμα στην εθνική παλιγγενεσία, η πρώτη εκδήλωση των «Αικατερινείων 2021»

239
Με συναυλία κλασικής μουσικής, με βιολί και πιάνο, που ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία (1821 – 2021), πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο, η έναρξη των φετινών «Αικατερινείων», του πολιτιστικού θεσμού που, όπως κάθε χρόνο, κορυφώνεται με την εορτή της πολιούχου αγίας Αικατερίνης.

Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμό του Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δ.Κατερίνης, Γιώργου Τσιαλού, σύντομη παρουσίαση των δύο καλλιτεχνών, Πάρι Τσενίκογλου και Χρήστου Τασχουνίδη.
Στο κλείσιμο της συναυλίας, οι δύο καλλιτέχνες υποκλίθηκαν στο κοινό, το οποίο καταχειροκρότησε αυτά τα δύο δικά του παιδιά (από τα σπλάχνα του Δημοτικού Ωδείου), ως μια ένδειξη επιβράβευσης για την εξαιρετική παρουσίαση – εκτέλεση θαυμάσιων κλασικών συνθέσεων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΠΑΠ, Γ.ΤΣΙΑΛΟΣ: ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Πριν από τη συναυλία, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Δ.Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ), Γιώργος Τσιαλός, μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, αναφέρθηκε στον θεσμό των Αικατερινείων, στα χαρακτηριστικά του φετινού προγράμματος, καθώς και στους δύο καλλιτέχνες – παιδιά της Κατερίνης, που με την παρουσία τους και την παρουσίαση κομματιών κλασικής μουσικής εγκαινίασαν, με τον καλύτερο τρόπο το πρόγραμμα των Αικατερινείων 2021.
Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο κ. Τσιαλός, «ο θεσμός των ‘‘Αικατερινείων’’, μετά από μια διακοπή πέρσι για υγειονομικούς λόγους, επανέρχεται στην πόλη μας και αποτελεί ένα καταξιωμένο πολιτιστικό γεγονός. Το γεγονός αυτό αποκτά φέτος ιδιαίτερη σημασία, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό των 200ων χρόνων από την εθνική μας παλιγγενεσία».

ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ.
Αναφερόμενος δε στα χαρακτηριστικά του φετινού προγράμματος των Αικατερινείων, είπε χαρακτηριστικά: «Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από την Επιτροπή των «Αικατερινείων» με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία της πόλης και, από σήμερα, πραγματοποιείται υπό το πνεύμα και με το πλαίσιο με το οποίο ξεκίνησαν τα «Αικατερίνεια», δηλαδή να τιμήσουμε την πολιούχο της Κατερίνης, την αγία Αικατερίνη.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο, θα έλεγα, είναι πολύπλευρο. Είναι ένα πρόγραμμα δια του οποίου επιχειρείται να συγκεραστούν όλες οι τάσεις του πολιτισμού, δηλαδή και οι μουσικές συναυλίες και εκδηλώσεις, οι εκδηλώσεις λόγου, καθώς επίσης και οι εικαστικές εκθέσεις».