Τόκιο: 15 τραυματίες από επίθεση με οξύ και μαχαίρι σε τρένο – Ντυμένος Τζόκερ ο δράστης

337
Ένας 24χρονος σκόρπισε τον τρόμο σε τρένο στην Ιαπωνία όταν επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες ντυμένος με κοστούμι του «Τζόκερ» από την ταινία «Μπάτμαν».
Ένας άνδρας περίπου 60 ετών είχε χάσει τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας δεχτεί επίθεση με μαχαίρι, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο δράστης έριξε ένα εύφλεκτο υγρό μέσα στο βαγόνι και προκάλεσε μια μικρή φωτιά. Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη επί τόπου, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ωστόσο ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του για την επίθεση.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε τρένο της σιδηροδρομικής εταιρείας Κέιο με προορισμό το Σιντζούκου, τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο, σήμερα στις 8μμ τοπική ώρα καθώς πολλοί νέοι μετέβαιναν στο κέντρο της πόλης για να γιορτάσουν το Χάλοουιν, την ώρα ακριβώς που έκλειναν οι κάλπες μετά τις σημερινές βουλευτικές εκλογές.
O φερόμενος ως δράστης μετά την επίθεσή του στο τρένο, κάθεται “χαλαρός”… και καπνίζει μέσα σε βαγόνι, πριν συλληφθεί από την αστυνομία.