Σύντομα ο κόσμος θα έχει τον πρώτο τρισεκατομμυριούχο – Ποιος είναι;

170

Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 241 δισ. δολαρίων, θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

 

Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας προέβλεψαν ότι ο Musk, ο οποίος έχει αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του από την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, θα μπορούσε να κερδίσει πολύ περισσότερα χρήματα από τη νεοσύστατη επιχείρηση διαστημικής εξερεύνησης SpaceX.

Οι αναλυτές της εταιρείας επισήμαναν ότι: «Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2002, αμφισβητούσε κάθε προκαθορισμένη ιδέα για το τι ήταν δυνατό και σε ποιο χρονικό πλαίσιο, όσον αφορά τους πυραύλους, τα οχήματα εκτόξευσης και την υποστηρικτική υποδομή. Περισσότεροι από ένας πελάτες μας έχουν πει ότι εάν ο Elon Musk γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος… δεν θα οφείλεται στην Tesla. Άλλοι είπαν ότι η SpaceX μπορεί τελικά να είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο – σε οποιονδήποτε κλάδο».

Οι πύραυλοι Starship της SpaceX, που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και θα μπορούσαν να μεταφέρουν ανθρώπους και φορτία στο φεγγάρι και τον Άρη, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν τις προσδοκίες των επενδυτών γύρω από τη διαστημική βιομηχανία.

«Οπως είπε ένας πελάτης, το να μιλάς για το Διάστημα πριν το Starship είναι σαν να μιλάς για το Διαδίκτυο πριν από την Google» τονίζουν με νόημα οι αναλυτές οι οποίοι εκτιμούν ότι η SpaceX θα μπορούσε να αξίζει 200 ​​δισεκατομμύρια δολάρια και να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η αξία της καθώς εκμεταλλεύεται μια σειρά από δυνητικές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της διαστημικής υποδομής, της παρατήρησης της Γης και της εξερεύνησης στο Διάστημα.

Η εταιρεία αποτιμήθηκε στα 100 δισ. δολάρια σε μια δευτερογενή πώληση μετοχών αυτόν τον μήνα, καθιστώντας τη τη δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στον κόσμο, πίσω από την εταιρεία διαδικτύου ByteDance. Ο Musk να τονίσουμε ότι κατέχει περίπου το 48% της SpaceX.