Κοροναϊός: Συγκλονίζει 35χρονος που νόσησε – “Έναν χρόνο μετά οι πνεύμονες λειτουργούν στο 60%”

108

Ο κοροναϊός δεν κάνει διακρίσεις, “χτυπά” και νέους. Συγκλονίζει η περιγραφή 35χρονου πατέρα δύο παιδιών που νόσησε με κοροναϊό και νοσηλεύτηκε για 103 ημέρες.

Όπως είπε ο Σωτήρης Μπότσαρης μιλώντας στο OPEN, «όλα ξεκίνησαν με έναν πονοκέφαλο επί δύο ημέρες. Στη συνέχεια ανέβασα υψηλό πυρετό και την επόμενη ημέρα δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Πήγα στον γιατρό, ο οποίος με έστειλε στο νοσοκομείο. Διαγνώστηκα θετικός στον κοροναϊό και έμεινα μέσα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έμεινα 103 ημέρες στο νοσοκομείο και όταν η κατάστασή μου επιδεινώθηκε, διασωληνώθηκα. Στην εντατική έμεινα 60 ημέρες, εκ των οποίων τις 20 ήμουν σε καταστολή. Μου έκαναν και τραχειοστομία για οξυγόνο και μετά μεταφέρθηκα σε κλινική».

Ο 35χρονος είπε ότι όλα ήταν πολύ δύσκολα, γιατί είσαι μόνος σου, χωρίς την οικογένειά σου και τους δικούς σου ανθρώπους. «Είδα και ανθρώπους να πεθαίνουν από τον ιό δίπλα μου. Από την οικογένεια είχα μόνο μηνύματα γιατί δεν μπορούσα να μιλήσω. Και μάλιστα ήταν έγκυος η γυναίκα μου στο τρίτο μας παιδί» είπε ο Σωτήρης και πρόσθεσε:

«Όταν μου είπε ο γιατρός ότι θα διασωληνωθώ, το φοβήθηκα. Πιο πριν δεν φοβόμουν. Σχεδόν έπειτα από 1,5 μήνα άρχισα να συνειδητοποιώ πού είμαι και τι γίνεται».

Σχετικά με το πώς είναι σήμερα, ο 35χρονος έναν χρόνο μετά τονίζει ότι «όταν βγήκα από το νοσοκομείο οι πνεύμονές μου ήταν στο 30% λειτουργίας. Τώρα εννέα μήνες μετά είναι στο 60%. Στην εργασία μου δεν έχω ακόμα επιστρέψει σχεδόν έναν χρόνο τώρα. Συνεχίζω με φυσικοθεραπείες και ασκήσεις ενδυνάμωσης».