Καρκίνε, Σκορπιέ, Ιχθύ, αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λένε για σένα!

475

Τα στερεότυπα που κυκλοφορούν για το κάθε ζώδιο είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους. Αποκλείεται να μην έχεις διαβάσει ή ακούσει, σε οποιοδήποτε αστρολογικό κείμενο ή συζήτηση, φράσεις όπως «Οι Κριοί είναι τόσο επιθετικοί» ή «οι Δίδυμοι είναι ψεύτικοι» και άλλα τέτοια… συνηθισμένα. Όμως, αυτά τα στερεότυπα όχι μόνο δεν είναι πάντα αληθινά, αλλά μπορεί και να αποτελούν μερικές από τις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις για τα ζώδια. Η αστρολογία είναι μια πολύπλοκη τέχνη και κάθε ζώδιο δεν μπορεί απλώς να ταιριάξει απόλυτα στα στενά πλαίσια ενός μονολεκτικού χαρακτηρισμού.

Εάν συνηθίζεις κι εσύ να συνδέεις αυτά τα στερεότυπα με κάποια ζώδια που δεν πολυσυμπαθείς, π.χ. τον Ζυγό ή τον Σκορπιό, ίσως να καταλάβεις γιατί δεν σχετίζεσαι ποτέ μαζί τους, παρόλο που διαπιστώνεις ότι οι χαρακτηρισμοί που τους αποδίδονται δεν ισχύουν και τόσο.

Εν κατακλείδι, η πιο συνηθισμένη παρανόηση για το κάθε ζώδιο μπορεί να είναι περισσότερο δημοφιλής από τις πραγματικές ποιότητές του. Το να φτάσεις στη ρίζα και να κατανοήσεις γιατί αυτές οι παρανοήσεις είναι τόσο γνωστές (και συχνά τόσο ανακριβείς), ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου και τους άλλους.

Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα πιο συνηθισμένα στερεότυπα και πώς εξηγούνται οι συχνότερες παρανοήσεις σχετικά με τα ζώδια του νερού.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είναι κυκλοθυμικός

Επειδή ο Καρκίνος κυβερνάται από την Σελήνη, έχει επικρατήσει η άποψη ότι δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος, λόγω της άμπωτης και της παλίρροιας των… συναισθημάτων του. Η μεγαλύτερη παρανόηση που υπάρχει για αυτό το ζώδιο του νερού είναι ότι έχει μια διαρκή κυκλοθυμία, ενώ στην πραγματικότητα είναι το πιο ώριμο συναισθηματικά απ’ όλα τα ζώδια. Επιπλέον, έχει τον τρόπο να κάνει τους άλλους να αισθάνονται αρκετά ασφαλείς, ώστε να εκφράσουν τα συναισθήματά τους ανοιχτά και ειλικρινά. Η διακύμανση των συναισθημάτων που βιώνει ο Καρκίνος δείχνει απλώς την ευαίσθητη και διαισθητική φύση του. Δεν είναι από εκείνους που βιάζονται στα συναισθηματικά θέματα, αφού αισθάνεται βαθιά το κάθε τι, ενώ ενθαρρύνει και τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ασκεί ασφυκτικό έλεγχο

Αυτό είναι ίσως το πιο δημοφιλές στερεότυπο που κυκλοφορεί για τον Σκορπιό. Ως το σταθερό ζώδιο του νερού που παραδοσιακά κυβερνάται από τον Άρη, η αποφασιστικότητά του είναι αυτή που τον κάνει και ξεχωρίζει από τους άλλους, ενώ η συνέπειά του μπορεί να τον κάνει έναν ιδανικό σύντροφο. Σε αντίθεση με την επικρατούσα πεποίθηση, χρειάζονται πολλά για να δημιουργήσει βαθείς δεσμούς με τους άλλους. Η επιθυμία του για πραγματικές, γνήσιες συνδέσεις τον εμποδίζει να δημιουργήσει επιφανειακές σχέσεις, αλλά όταν συνδεθεί με κάποιον, θα είναι εκεί, δίπλα του, για μια ζωή. Όταν ο Σκορπιός βάλει κάτι στο μυαλό του, πάντα το πετυχαίνει, αλλά ξέρει πολύ καλά πότε να παρατήσει κάτι που δεν τον εξυπηρετεί πλέον.

ΙΧΘΥΕΣ

Είναι αφελής

Επειδή οι Ιχθύες είναι ένα μεταβλητό ζώδιο του νερού, υπάρχει η τάση να παρομοιάζονται με ένα ψάρι που κολυμπάει άσκοπα, κάτι που είναι εντελώς λάθος. Είναι το πιο συμπονετικό ζώδιο του ζωδιακού και μπορεί «να μπει στα παπούτσια» του οποιουδήποτε ανθρώπινου (και όχι μόνο) πλάσματος. Η διαίσθησή του είναι τόσο ακριβής και, ενώ οι άλλοι πιθανόν να μην καταλαβαίνουν τα κίνητρά του, έχει μια ισχυρή ηθική πυξίδα και τελικά ξέρει τι είναι το καλύτερο για εκείνους. Από τη στιγμή που έχει τόσο ισχυρή διαισθητική ικανότητα, συχνά οι άλλοι εκφράζονται ανοιχτά μπροστά του και ο Ιχθύς μπορεί εύκολα να αντικατοπτρίζει αυτό που χρειάζεται να δουν από τον εαυτό τους. Όταν το ζώδιο αυτό μένει πιστό στην αλήθεια του, εκπέμπει στις υψηλότερες συχνότητες. Αυτό που πρέπει να φροντίσει είναι να μην προσφέρει αφειδώς τη δύναμη του σε όσους δεν το καταλαβαίνουν.