Αικατερίνεια 2021 : Προετοιμάζοντας την Έκθεση “60 χρόνια Πιερικός”

606
Η κ. Παππά και οι κ. Αδαμόπουλος και Μυτηλιναίος «επιλέγουν το υλικό»

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης

Τόσο με την έκθεση της εξηντάχρονης ιστορικής διαδρομής του σημαντικότερου ποδοσφαιρικού συλλόγου της Κατερίνης, του Πιερικού, όσο και με τη βραδιά τιμής στα πρόσωπα και φορείς που σημάδεψαν την πορεία του στο Ελληνικό πρωτάθλημα, εκφράζουν έμπρακτα το σεβασμό και την αναγνώριση τη σημαδιακή τούτη χρονιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αικατερίνεια 2021», ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (Ο.Π.Π.Α.Π.) του προαναφερόμενου Δήμου.

Το επίγραμμα των δύο τιμητικών δρώμενων φέρει τον τίτλο «60 Χρόνια Πιερικός» και αποτελούν μέρος των γενικότερων εκδηλώσεων των «Αικατερινείων 2021» που ξεκινούν την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021.

Η έκθεση «60 Χρόνια Πιερικός» που θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, κινηματογραφικές εικόνες, δημοσιεύσεις εφημερίδων, κειμήλια και αντικείμενα, καθώς και ποδοσφαιρικές στολές κ.α. θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, στις 7 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος των «Αικατερινείων».

Θα φιλοξενηθεί στις αίθουσες του Κέντρου Τεχνών «Εννέα Μούσες» του Δήμου Κατερίνης (πρώην Τσαλοπούλειο).

Η ομάδα εργασίας προετοιμάζεται πυρετωδώς, επιλέγοντας ότι αντιπροσωπευτικότερο εκφράζει τις έξι δεκαετίες του Πιερικού, ιδιαίτερα από το πολύτιμο αρχείο των συλλεκτών αδελφών Νικολάου και Δημητρίου Ξενίδη, καθώς και πολλών βετεράνων ποδοσφαιριστών του Πιερικού και βέβαια και άλλων συλλεκτών.

Οι κ. Δέλλας και Ιωακειμίδης «σχεδιάζουν και αναρτούν»

Ο πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Γεώργιος Τσιαλός, προΐσταται του όλου εγχειρήματος, ενώ τον συντονισμό του συνόλου των εκδηλώσεων και των εκθέσεων επωμίζεται το μέλος του Οργανισμού, η εκπαιδευτικός και προϊσταμένη των καινοτόμων δράσεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας, Μυράντα Παππά. Ο συλλέκτης και μέλος της ομάδας πρωτοβουλίας για τη συγγραφή της ιστορίας του Πιερικού και την ίδρυση του Αθλητικού Μουσείου Πιερίας, Δημήτριος Αδαμόπουλος, επιμελείται τις επιλογές του θεματολογίου της έκθεσης.

Μεταξύ των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Πιερικού, πρόσφερε μέρος του συλλεκτικού του αρχείου και ο Δημήτριος Μυτηλιναίος, διεθνής ποδοσφαιριστής και μέλος της ομάδας της Κατερίνης την δεκαετία του ΄70.

Πολύτιμη η βοήθεια στο «στήσιμο» της έκθεσης, του εικαστικού Χρήστου Δέλλα και του εθελοντή Χάρη Ιωακειμίδη.

Εκείνο που είναι βέβαιο, ότι η έκθεση «60 Χρόνια Πιερικός» θα ζωντανέψει μνήμες του χθες, με τις ένδοξες περιόδους και τα πέτρινα χρόνια, αλλά και θα μας συγκινήσει όλους. Γιατί απλά ο Πιερικός αποτελεί κομμάτι του τόπου μας.