Κατερίνη: εκλογικά παρατράγουδα …. στη ΔΕΕΠ Πιερίας

354

Σε συζήτηση που έγινε στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2 στην Εκπομπή Πολιτικό Βαρόμετρο αναφέρθηκαν κάποιες μη ορθόδοξες μέθοδοι κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά από μια μικρή έρευνα διαπιστώσαμε του λόγου το αληθές.

Κατ’ αρχάς ανορθόδοξη ήταν η συγκέντρωση τόσων πολλών ανθρώπων χωρίς τη λήψη προστατευτικών μέτρων σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής.

Κατά δεύτερον και ουσιαστικότερο θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο αυθαιρεσία και όχι φυσιολογική διεξαγωγή των εκλογών.

Η δημοκρατία πρέπει να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Εμείς δεν διαπιστώσαμε καμιά εμπιστοσύνη μεταξύ των υποψηφίων αντίθετα γίναμε μάρτυρες έκφρασης αγανάκτησης από πάρα πολλά μέλη – ψηφοφόρους. Διαπιστώσαμε κλίμα που θύμιζε αλλοτινές εποχές. Πληροφορηθήκαμε για πούλμαν που κατέφθασαν, μη μελών – που καταγράφηκαν εκείνη τη στιγμή “πληρώνοντας” την συνδρομή τους (!) – και οι οποίοι “ψήφισαν” με αποτέλεσμα την δυσφορία πολλών εκ των παραδοσιακών Νεοδημοκρατών.

Το όλο κλίμα που δημιουργήθηκε με τις “παρεμβάσεις” κάθε άλλο παρά νεοδημοκρατικό ήταν με συνέπεια την διχογνωμία και όχι την ενότητα της παράταξης.

Όπως καταλαβαίνετε το αποτέλεσμα θεωρείται αμφίρροπο και αμφιλεγόμενο.

Παρήγορο είναι ότι η εκλογή του νέου Προέδρου ουσιαστικά σηματοδοτεί την αξιοπρέπεια, την εμπιστοσύνη, την σοβαρότητα και την ενότητα της παράταξης γιατί και στο παρελθόν διακρίναμε στο πρόσωπό του όλα αυτά τα στοιχεία που πρέπει να έχει η μεγάλη αυτή παράταξη.