Βάνα Μπάρμπα: «Μεγάλωσα την κόρη μου μόνη μου. Παλιά ήμουν κακομαθημένη, τώρα είμαι ελεύθερη για σχέση»

277

Την Βάνα Μπάρμπα υποδέχθηκε στην πρεμιέρα του «After Dark» στο OPEN, ο Θέμης Γεωργαντάς.

Η ηθοποιός, μίλησε για την κριτική που δέχθηκε για τις δηλώσεις της σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη και αποκάλυψε εάν έχει υπάρξει και εκείνη θύμα παρενόχλησης.

«Θα πω αυτό που είπε πρόσφατα ο κ. Μπέζος. Όταν ένας άνθρωπος είναι στα κάτω του, καλό είναι να μην λέμε τίποτα. Όποιος περνά τον δικό του Γολγοθά, καλό είναι να σιωπούμε μέχρι να βγει το πόρισμα για να μιλήσουμε. Εμένα αυτή είναι η άποψή μου και δεν αλλάζει. Θα κρατήσω, όσο μπορώ, μια σιωπή. Δεν είχα ακούσει ποτέ κάτι, ήξερα ότι υπήρχαν στον χώρο μας. Και πιο παλιά πάντα υπήρχαν οι άντρες που μας έβλεπαν ερωτικά και πάντα υπάρχει αυτό της εξουσίας και του θύματος με τον θύτη. Καμιά φορά αλλάζει και δεν ξέρεις ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης. Είναι περίεργο».

«Βεβαίως κι έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση αλλά επειδή ήμουν παιδί της επαρχίας, δεν υπήρχε περίπτωση να μην το χτυπήσω εκείνη την ώρα. Μάλιστα ένας μεγάλος παραγωγός που πήγε να μου δώσει δουλειά, με κοιτούσε στο μπούστο και σηκώθηκα κι έφυγα, λέγοντάς του να με κοιτά στα μάτια. Δεν είναι αυτό που λένε Βάνα εσύ είσαι μάγκας. Κι εγώ μικρή ήμουν τότε. Κάθε γυναίκα να παίρνει τη δύναμη της ψυχής της στα χέρια της και να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Να μην αφήσει τον χρόνο να την βλάψει. Αυτή είναι η δική μου συμβουλή, μετά από τόσα χρόνια. Εμείς δηλαδή τι κάναμε; Ζούσαμε στην χλιδή; Αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουμε τον άλλον. Την ίδια στιγμή ύψωσε το ανάστημά σου και μην φοβηθείς τίποτα και κανέναν», συμπλήρωσε η Βάνα Μπάρμπα.

«Παραμένω αισιόδοξη και χαρούμενη όσο μπορώ. Το lockdown ήταν άγριο για όλους, δεν το έχουμε ξαναπεράσει. Για εμάς που έχουμε ζήσει άλλες εποχές ήταν πιο άγριο γιατί είχαμε μέτρο σύγκρισης», δήλωσε αρχικά η Βάνα Μπάρμπα και συνέχισε μιλώντας για την τηλεόραση και τις πολλές εκπομπές που φιλοξενεί, αλλά και τον λόγο που έμεινε εκτός.

«Είναι πολλά τα χρόνια που έχω αποφασίσει να μην είμαι στην τηλεόραση. Έτυχε να περάσω δύσκολα πράγματα και χρειαζόταν να ψαχτώ μέσα μου. Δεν ήθελα να κάνω τίποτα γιατί είχα μεγάλο βάρος στην ψυχή μου. Είχα πολλές απώλειες στη ζωή μου. Ο πόνος σου αλλάζει τα πάντα. Κατάλαβα ότι ο πόνος αξίζει να είναι στη ζωή μας. Είχα ο πένθος γιατί έχασα την αδερφή μου. Ο πόνος ήταν ασήκωτος ήθελε χρόνο. Μετά έφευγαν φίλοι, ο ένας πίσω από τον άλλον. Έχω ένα σπίτι γεμάτο φωτογραφίες από άτομα που αγάπησαν, αλλά δεν είναι πια εδώ».

Βάνα Μπάρμπα

Η Βάνα Μπάρμπα μίλησε για τη συνεργασία με τον Νίκο Κούρκουλο και τον Αλέκο Αλεξανδράκη και σύγκρινε την κατάσταση τότε, με τώρα.

«Τι να συγκρίνω με την εγωπάθεια τώρα που νομίζουν ότι με μια εκπομπή ξαφνικά είναι κάτι και δεν υπάρχει κάτι άλλο. Άνθρωποι που είναι η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και μας έκαναν μια παρατήρηση, μετά μας ζήταγαν συγγνώμη».

«Σήμερα βλέπω τόση πασαρέλα και τόση λάμψη. Υπάρχει τόση φτώχεια στην πατρίδα μας. Με ενοχλεί το τόσο φτιάξιμο που υπάρχει. Μας καλούν σε εκπομπές και δεν μας ακούνε. Δεν σε κοιτάνε στα μάτια. Έχουν άγχος αν το πόδι θα είναι δίμετρο και θα φανεί. Κοιτάνε να πούμε κάτι κακό», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν νέα παιδιά που βρίσκονται σε άλλο επίπεδο. Ο Άρης Σερβετάλης για παράδειγμα. Ο Νίκος Ανδρέου. Μέσα από την παρακμή βγαίνουν αστέρια. Η Μαρία Κίτσιου επίσης, ο Στάνκογλου. Η καινούρια εποχή έρχεται, αλλά σταματήστε την πασαρέλα. Δεν κοιτάνε τη φτώχεια, τα νεύρα μου με πιάνουν».

«Εγώ αυτή τη στιγμή θέλω να ξαναμπώ, αλλά κάθε στιγμή μας είναι φινάλε. Θέλω να ζω την κάθε στιγμή», επεσήμανε.

Η Βάνα Μπάρμπα για την πολιτική

«Αγαπάω την πολιτική αλλά θέλω να είμαι χρήσιμη. Τη χρησιμοποίησα με λάθος τρόπο. Ήμουν τομεάρχης πολιτισμού στη Γλυφάδα. Ήταν λάθος, δεν πληρώνεσαι, δεν μπορείς να ζήσεις. Η πολιτική έχει πολλά λάθη. Θέλω να ασχολούμαι με τον πολιτισμό. Δεν έχω ανάγκη να μπω στη Βουλή, ούτε η Βουλή έχει ανάγκη την Μπάρμπα. Με ενοχλεί να παίρνω 6-7.000. Αγαπώ το κέντρο και το ΠΑΣΟΚ. Κατέβαινα γιατί ήμουν γνωστή, αυτό είναι λάθος δεν πας στην πολιτική γιατί είσαι γνωστός», σχολίασε σχετικά με την ενασχόλησή της με την πολιτική.

«Στο ερωτικό κομμάτι δεν αγάπησα ποτέ κανέναν σύντροφό μου»

«Ήμουν μια γυναίκα του έρωτα αλλά αγάπησα μία φορά. Η αγάπη είναι πάνω από τον έρωτα. Στο ερωτικό κομμάτι δεν αγάπησα ποτέ κανέναν σύντροφό μου. Αγάπησα έναν που μου έφυγε νωρίς και δεν τον ξεπέρασα ποτέ. Δεν είχα το σθένος να μείνω σε μια σχέση. Τώρα στα 54 μου χρόνια καταλαβαίνω ότι ο έρωτας θέλει τόλμη. Εγώ έφευγα γιατί ήμουν δειλή, κακομαθημένη. Τώρα φοβάμαι την απόρριψη, τότε δεν την ένιωσα ποτέ. Τώρα δεν κάνω σχέσεις γιατί φοβάμαι την απόρριψη. Το να είναι μια γυναίκα τρόπαιο δεν είναι ωραίο», δήλωσε η Βάνα Μπάρμπα.

«Ήμουν κακομαθημένη, δεν σεβόμουν τους ανθρώπους όπως τους άξιζε. Μακάρι να είχα στα νιάτα μου τον σεβασμό που έχω τώρα για τους ανθρώπους και τις σχέσεις. Είμαι πολλά χρόνια μόνη. Τώρα θα είμαι έτοιμη, σιγά σιγά ανοίγει η πόρτα. Μην ξεχνάμε ότι μεγάλωσα μια κόρη μόνη μου. Τώρα νομίζω ότι είμαι ελεύθερη ξανά», πρόσθεσε.

Τέλος, η Βάνα Μπάρμπα μπήκε στο «εξομολογητήριο» και είπε ότι δεν πιστεύει πως είναι η πιο όμορφη της γενιάς της, ενώ η ηθοποιός που ξεχωρίζει είναι η Μαρία Κορινθίου.