Αυτό είναι το μυστικό για καλύτερη ερωτική ζωή

154

Το μεγαλύτερο εμπόδιο τελικά για μια υγιή σχέση και καλό σεξ είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ερωτικών βοηθημάτων We-Vibe, τα πιο συνηθισμένα προβλήματα μεταξύ των ζευγαριών είναι η έλλειψη χρόνου, το ελάχιστο έως καθόλου σεξ και η έλλειψη εγγύτητας.

«Φαίνεται ότι διαφορετικά ζευγάρια φέρνουν διαφορετικά ζητήματα στη θεραπεία, στις περισσότερες περιπτώσεις στην πραγματικότητα συνοψίζονται σε ζητήματα επικοινωνίας», δήλωσε ο κλινικός ψυχολόγος κ. Ken Fung στη μελέτη. «Ένας φαύλος κύκλος κριτικής και άμυνας θεωρείται συχνά και χρησιμοποιείται ως ένας δυσπροσαρμοστικός τρόπος έκφρασης των αναγκών και των συναισθημάτων – εκεί μπορεί να έρθει η κοινή θεραπεία σε ένα ζευγάρι και να παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση στα ζευγάρια ώστε να μάθουν να επικοινωνούν και να τα πηγαίνουν καλύτερα. Να μπορούν να εκφράσουν τις γνήσιες επιθυμίες τους πιο αποτελεσματικά».

Ως μέρος της έρευνας της μάρκας, παρασχέθηκαν συνεδρίες καθοδήγησης σε 25 ζευγάρια με γνωστούς θεραπευτές — εννέα στους 10 συμμετέχοντες ήδη ένιωθαν ότι επικοινωνούσαν καλά με το ταίρι τους. Μετά τις συνεδρίες, οι συμμετέχοντες έμαθαν νέους τρόπους καλύτερης επικοινωνίας.

Έρευνές έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που δηλώνουν ικανοποιημένα από την σεξουαλική τους ζωή, έχουν καλή διαπροσωπική επικοινωνία.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Βασικά σημαίνει ότι όταν περνούν καλά εκτός κρεβατιού, τα όποια προβλήματα προκύψουν σε αυτό, πρώτον δεν θα αξιολογηθούν ως αξεπέραστα και δεύτερον θα αντιμετωπιστούν καλύτερα.