Kremlin Cup: Εγκατέλειψε η Μαρία, στον τελικό η Alexandrova (video)

Η Μαρία Σάκκαρη δεν ήταν σε θέση για να παλέψει στον σημερινό ημιτελικό της Μόσχας και εγκατέλειψε μετά από μόλις 5 games, στην αναμέτρησή της με την Ekaterina Alexandrova.

540

Η Μαρία δεν ήταν καλά στη σημερινή της αναμέτρηση με την Alexandrova για τα ημιτελικά του VTB Kremlin Cup και αυτό ήταν ξεκάθαρο από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με τη Ρωσίδα να κάνει break για το 3-0.

Μετά από 5 games, η Alexandrova ήταν μπροστά με 4-1 και η κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια κάλεσε τη φυσιοθεραπεύτρια και ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ.

Κατά τη διάρκεια του τάιμ άουτ μετρήθηκε το οξυγόνο στο αίμα της και η πίεση της, με τη Μαρία στη συνέχεια να αποφασίζει να εγκαταλείψει τον αγώνα και να δίνει το χέρι της και μια αγκαλιά στην 27χρονη Ρωσίδα, που πήρε μια άκοπη πρόκριση για τον τελικό στο σημαντικότερο τουρνουά της πατρίδας της.

Αυτός θα είναι και ο 1ος τελικός της Alexandrova σε ένα 500άρι τουρνουά, 3ος συνολικά στην καριέρα της, μετά από το Linz Open του 2018 όπου ήταν φιναλίστ και το Shenzhen Open του 2020, όπου ήταν πρωταθλήτρια.

Θα αντιμετωπίσει αύριο την πολύ φορμαρισμένη Anett Kontaveit, που κέρδισε νωρίτερα τη Marketa Vondrousova με 6-3, 6-4.

Η Σάκκαρη θα έχει τις επόμενες ημέρες για να ξεκουραστεί, να αναπληρώσει τις δυνάμεις της και να προετοιμαστεί για να επιστρέψει δυνατότερη, σε ένα από τα μεγαλύτερα ραντεβού ολόκληρης της καριέρας της, το WTA Finals.

Το τουρνουά φέτος θα γίνει στη Γουαδαλαχάρα, από 10 έως τις 17 Νοεμβρίου, με τη Σάκκαρη να είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στα Finals στην ιστορία της WTA.