ΠΟΞ: Ζητά τη λειτουργία των εσωτερικών πισίνων και των συνεδριακών χώρων στο 100%

407

Tην έναρξη λειτουργίας των εσωτερικών πισίνων και τη λειτουργία των συνεδρικών χώρων με πληρότητα 100%, ζητά η ΠΟΞ με επιστολή της προς το υπουργείο Τουρισμού.

Συγκεκριμένα η ΠΟΞ στην επιστολή της αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια των αλλαγών που επήλθαν από το Σάββατο στους όρους λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης κλπ, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προκειμένου:

Α. Οι χώροι στους οποίους διεξάγονται συνέδρια να λειτουργούν  και αυτοί στο 100% της δυναμικότητας τους  (από τη στιγμή που η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες είναι παράλογο η πληρότητα να ανέρχεται στο 80%, ενώ στα κέντρα διασκέδασης στο 100% …)

Β. Να επιτραπεί (επιτέλους) η έναρξη λειτουργίας των εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών (έχουμε υποβάλει το συγκεκριμένο αίτημα αμέτρητες φορές και ιδίως μετά τις πρόσφατες αλλαγές αδυνατούμε να αντιληφθούμε  γιατί ακόμα δεν έχει επιτραπεί η λειτουργία τους) και

Γ. Να παρέχεται η δυνατότητα και στα ξενοδοχεία που διαθέτουν μόνο ένα χώρο εστίασης να τον ορίσουν ως χώρο μόνο για εμβολιασμένους- νοσήσαντες (για διαμένοντες και εξωτερικούς πελάτες).

Η άμεση επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων είναι ζωτικής σημασίας για τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία στα αστικά κέντρα, στους ορεινούς προορισμούς κλπ  που τώρα επί της ουσίας ξεκινούν σταδιακά τη λειτουργία τους.»