Επίθεση με βιτριόλι: “Καταπέλτης” ο εισαγγελέας

479

Την ενοχή της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας ζήτησε ο εισαγγελέας στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε. Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δίκη και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα Παλιοσπύρου τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά», ανέφερε ο εισαγγελέας.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε αναφορικά με τη σχέση μεταξύ κατηγορούμενης και θύματος και περιέγραψε ότι κατάγονται από την ίδια περιοχή χωρίς να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, έχοντας κοινό σύνδεσμο στην Αθήνα την εξαδέλφη του θύματος.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η σχέση της Έφης με τον 40χρονο ήταν ελεύθερη, πλην όμως, όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία, «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να τη βοηθήσει, να τη συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με τον Νώντα. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Τη ρωτούσε “τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο”. Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο Νώντας δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα».