O Γ. Παπανδρέου και επισήμως υποψήφιος για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ

330

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γιώργος Παπανδρέου από το Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου.

Πριν προβεί σε ανακοινώσεις, ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε με την Φώφη Γεννηματά τηλεφωνικά και την ενημέρωσε για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής . Η κ. Γεννηματά του ευχήθηκε καλή επιτυχία όπως είχε κάνει και με τους υπόλοιπους υποψήφιους μετά την απόσυρσή της.

Υπενθυμίζεται πως πριν αναχωρήσει για την Τουρκία ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συνομιλήσει με τους άλλους έξι διεκδικητές της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Χρηστίδης, Κεγκέρογλου, Καστανίδης). Όπως φαίνεται, κανένας τους δεν αποχωρεί από την κούρσα της διαδοχής, συμπεριλαμβανομένου προφανώς και του Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος κατέθεσε σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού, τις απαιτούμενες υπογραφές για να θέσει υποψηφιότητα.

Λοβέρδος: Δεν περίμενα να έχω αντίπαλο τον Παπανδρέου

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, τόνισε ότι δεν περίμενε ότι μπορεί να έχει αντίπαλο τον κ. Παπανδρέου και πως ένας άνθρωπος με τη δική του πορεία, θα θελήσει να κάνει κάτι άλλο.

Αποκάλυψε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 2 με 2,5 λεπτών που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου, του είπε ότι ως πρώην πρόεδρος έχει ρόλο στήριξης της Φώφης Γεννηματά μαζί με τους Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να εγγυηθούν τη σοβαρότητα της διαδικασίας. Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε πως ούτε για ένα λεπτό δεν σκέφτηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Τέλος, τόνισε ότι δεν είναι υποψήφιος στο ΚΙΝΑΛ για να μετρήσει δυνάμεις και να εκλεγεί ξανά βουλευτής αλλά για να κερδίσει. “Θα νικήσουμε στις εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου. Θέλω σοβαρότητα, θέλω ενότητα”, είπε χαρακτηριστικά.