Επίσκεψη του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανασίου  Εξαδάκτυλου και εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου: «Πρωταρχική μας μέριμνα η υγεία των πολιτών και η συμβολή μας με κάθε μέσο στη διαφύλαξή της. Εμπιστευόμαστε την επιστήμη και το δυνατότερο όπλο της, που είναι το εμβόλιο. Εμβολιαζόμαστε κατά του κοροναϊού και προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας».

212

Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου επισκέφτηκαν την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μαζί με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης, κο Ηρακλή Τσανικίδη, τον Αντιπρόεδρο κο Παναγιώτη Ταρενίδη και το Γραμματέα κο Ιωάννη Μποστανίτη.

Στόχο της επίσκεψης αποτέλεσε κυρίως η επισκόπηση της πορείας του εμβολιασμού στο νομό, με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και τις στοχευόμενες επιλογές για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Παράλληλα εξετάστηκαν οι τρόποι βελτιστοποίησης του ποσοστού των εμβολιασμών και οι δράσεις που θα αναπτυχθούν το προσεχές διάστημα στην προσπάθεια να επικοινωνηθεί πιο στοχευμένα και πιο δυναμικά το μήνυμα του εμβολιασμού στην κοινωνία.

Ο κος Εξαδάκτυλος επισήμανε την ανάγκη εμβολιασμού ειδικά για τους πολίτες ηλικίας άνω των 50 αλλά και τη σημασία του εμβολιασμού των νεότερων ηλικιακά ατόμων, δεδομένου ότι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της νόσησης από τον κορονοϊό είναι ακόμη άγνωστες.

Η δε Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου επεσήμανε: «Η δημόσια υγεία έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας του κοροναϊού τα τελευταία δύο χρόνια. Ως περιφερειακή αρχή έχουμε χρέος να συνδράμουμε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς στον αγώνα κατά της περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου. Η ανάγκη εμβολιασμού κατά του κορονοϊού είναι μεγάλη και μας αφορά όλους».