Αυστραλία: Θρίλερ με την εξαφάνιση 4χρονης – Υπόθεση που θυμίζει τη μικρή Μαντλίν

455

Αγωνία για την εξαφάνιση μίας τετράχρονης πριν από τέσσερις ημέρες, από παραθαλάσσιο κάμπινγκ στη δυτική Αυστραλία, με την αστυνομία να εκφράζει τον φόβο της για την ασφάλεια του παιδιού αλλά και τη σκέψη το παιδί να έχει, ενδεχομένως, απαχθεί από τη σκηνή της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με το BBC, η τελευταία φορά που εθεάθη η Κλίο Σμιθ ήταν το βράδυ της Παρασκευής, στη 1.30 το ξημέρωμα, όταν η μητέρα της την έβαλε για ύπνο στη σκηνή τους, στο απομακρυσμένο κάμπινγκ Μπλόουχοουλς Σακς, στο Μακλίοντ, σχεδόν 900 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζον Μόντεϊ τόνισε “ανησυχούμε έντονα για την ασφάλεια της Κλίο, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη”.

Το επόμενο πρωί, στις 6.00, όταν ξύπνησε η μητέρα της, το παιδί έλειπε, ενώ έλειπε και ο υπνόσακός του, όπως είπε ο επιθεωρητής της αστυνομίας, που πρόσθεσε πως στη δεδομένη φάση δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Αυστραλία 4χρονη εξαφάνιση

Επεσήμανε ότι δεν αποκλείουν τίποτα και τόνισε ότι “όλα είναι στο τραπέζι, ερευνούμε τα πάντα. Προσπαθούμε να δούμε ποιος μπορεί να ήταν εκεί γύρω όταν άνοιξε παράθυρο στην ευκαιρία”.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε ξηρά και θάλασσα, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η αστυνομία απηύθυνε τη Δευτέρα έκκληση προς όλους όσοι τυχόν έχουν πληροφορίες για την τύχη του παιδιού, καθώς και προς τους άλλους κατασκηνωτές να βοηθήσουν.

Η Αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του παιδιού καθώς και φωτογραφίες από τις πιτζάμες και τον υπνόσακό του.

Αυστραλία 4χρονη εξαφάνιση

Οι Αρχές δεν έχουν δώσει πληροφορίες για το τι πιστεύουν ότι συνέβη στο κορίτσι, αλλά έχουν δεσμευτεί να “κινήσουν γη και ουρανό” για να το βρουν, σύμφωνα με το BBC.

Τα αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η οικογένεια της Κλίο είχε ταξιδέψει στο απομακρυσμένο κάμπινγκ για να περάσουν εκεί το Σαββατοκύριακο.

Αυστραλία 4χρονη εξαφάνιση

Ο κατασκηνωτικός αυτός χώρος, ο Κουόμπα Μπλόουχοουλ, στο Μακλίοντ, είναι ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής που φημίζεται για τα θαλάσσια σπήλαια και τις λίμνες του, ενώ βρίσκεται δίπλα στον ωκεανό.

Σήμερα αστυνομικοί “χτένιζαν” τις ερημωμένες παραλίες με τη λευκή άμμο και τη θαμνώδη γύρω περιοχή για ίχνη της Κλίο, ενώ ελικόπτερα συμμετείχαν στις έρευνες από αέρος.

Αυστραλία 4χρονη εξαφάνιση

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει επικεντρώσει τις έρευνές της σε μια σειρά από παράγκες κατά μήκος της ακτογραμμής. “Αν η Κλιό είναι εδώ γύρω, θα τη βρούμε” υπογράμμισε ο επιθεωρητής της αστυνομίας.

Αυστραλία 4χρονη εξαφάνιση

Να θυμίσουμε ότι η 3χρονη Βρετανίδα Μαντλίν Μακάν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου παραθέριζε με τους γονείς της, στο πορτογαλικό θέρετρο Πραΐα ντα Λουζ, το 2007. Οι Γερμανοί εισαγγελείς θεωρούν πως  έχουν στα χέρια τους τον σωστό άνθρωπο και επαρκή στοιχεία για να απαγγείλουν κατηγορίες για την εξαφάνιση της 3χρονης.

Βασικός ύποπτος είναι ο Γερμανός παιδόφιλος Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος κρατείται ήδη σε φυλακή υψηλής ασφαλείας κοντά στη Βρέμη, όπου εκτίει ποινή για διαφορετικά αδικήματα.

Oι ανακριτές ελπίζουν να απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον του 44χρονου το επόμενο έτος αφού αφιερώσουν αρκετό χρόνο για να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα στοιχεία προτού η υπόθεση πάει στο δικαστήριο.