Με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία απαντά η Αθήνα στις προκλήσεις της Άγκυρας

Την Τρίτη η Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

64
ÐÁÑÁÉÔÇÓÇ ÔÏÕ ÕÐÅÎ Í. ÊÏÔÆÉÁ / ÄÇËÙÓÅÉÓ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁË. ÔÓÉÐÑÁ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Σαφή και αποφασιστικά τα μηνύματα της Αθήνας. «Είμαστε προσηλωμένοι στο δρόμο της νομιμότητας, δεν πτοούμαστε από προκλήσεις» σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι. Προσηλωμένος στη στρατηγική της διπλωματικής ενίσχυσης του ρόλου της χώρας μας ο Νίκος Δένδιας, συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο με πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο, και τις αρχές του ΟΗΕ. Την Τρίτη στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας -Κύπρου -Αιγύπτου. 

Συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο η Ελλάδα με πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές του ΟΗΕ για τη θωράκιση της χώρας και σε διεθνές πολιτικό – διπλωματικό επίπεδο.

Την Τρίτη στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας -Κύπρου -Αιγύπτου ενώ μια μέρα νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων όπου θα ενημερώσει για τις προκλητικές και παράνομες τουρκικές ενέργειες τους ομολόγους του ενώ στο περιθώριο θα παραθέσει πρωινό εργασίας στη Λίβυα ομόλογό του.

Το στίγμα της χώρας μας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις δίνει ο κύριος Δένδιας για άλλη μια φορά σε συνεντεύξεις του στην Καθημερινή.

Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να περικυκλώσει ή να αποκλείσει την Τουρκία από περιφερειακά σχήματα συνεργασίας, ανέφερε ο κ. Δένδιας αλλά έχουμε επίσης επανειλημμένως πει ότι εφόσον η Τουρκία σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, σταματήσει τις απειλές με πόλεμο και την παραβίαση βασικών διατάξεων του χάρτη του ΟΗΕ τότε η συνεργασία μαζί της θα είναι ευπρόσδεκτη.

Την ίδια ώρα πάντως στην Κύπρο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης συνεχίζει τις προκλήσεις. Μιλώντας στην Καθημερινή της Κύπρου τονίζει ότι δεν υφίσταται το κατάλληλο έδαφος για την έναρξη επίσημων συνομιλιών. Επίσης, υπογραμμίζει ότι κανένας Τούρκος δεν πρόκειται να αποδεχθεί τον τερματισμό των εγγυήσεων.