Είμαστε στον ίδιο “παρανομαστή”

336

Του Ηλία Χρυσικού*

Στον “απόηχο” της χθεσινής μεγάλης ημέρας για την Κατερίνη, γράφω δύο αράδες.

Έχω την εντύπωση ότι η χώρα μας μοιάζει να είναι σε αδιέξοδο και βρισκόμαστε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα, έχουμε πιστέψει σε κάθε ανορθολογικό παραμύθι και πάλι είμαστε στον ίδιο “παρανομαστή”.

Η αίσθησή μου είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση, κάθε μέρα που περνά διαπιστώνουμε τις αιτίες της καταστροφής είναι πολλές και άλλο τόσο πιο δύσκολο είναι να βγούμε από το τέλμα.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε σ’ αυτή την κατάσταση που οι περισσότεροι πολιτικοί συνέθλιψαν, -με τις φαντασιώσεις τους-, τα όνειρα του Ελληνικού λαού.

Το μόνο που επιθυμώ ως άνθρωπος, είναι να μοιραστώ μαζί σας την αγωνία μου, εκφράζοντας καθημερινά τους προβληματισμούς μου στις ενημερωτικές εκπομπές στο Ράδιο Ενημέρωση Ν. Πιερίας στους 92,2 στα fm.

Η Ελλάδα αργοπεθαίνει, η παραδοσιακή Ελληνική κοινωνία και η χριστιανική ηθική καταπατείται, -με νομικά “τερπίπια”- και γίνεται χώρα ασυδοσίας, ανηθικότητας και ανομίας.

Όπως είναι γνωστό ως Έλληνες αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, -κυρίως οικονομικά- καθώς για δέκα και πλέον χρόνια οι περισσότεροι δεινοπαθούν.

Σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα, βλέπουμε την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας ότι απαιτείται διαρκή εγρήγορση και προετοιμασία για κάθε είδους ενδεχόμενο.

Και ενώ το Δημογραφικό και για το Μεταναστευτικό, μαζί με τα Ελληνοτουρκικά και την Οικονομία, είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, δυστυχώς, όλες οι κυβερνήσεις ακολουθούν “κοντόφθαλμες” πολιτικές και η στρατηγική τους προφανώς ανύπαρκτη.

Το δόγμα “βλέποντας και κάνοντας”, ίσως να είναι το “Ευαγγέλιο” για τους Έλληνες πολιτικούς, αλλά φίλοι μου η ανάγκη για λήψεις μέτρων που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας, είναι επιτακτικές.

Για μένα είναι θέμα επιβίωσης, ίσως και για όλους μας, της ίδιας της Ελλάδας, που όσο και να μας “πληγώνει”, την αγαπάμε και θα την αγαπάμε όσο ζούμε…

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr