Πόλο: Η χρυσή χρονιά της Ελλάδας

Μια εκπληκτική χρονιά για την ελληνική υδατοσφαίριση είναι στο φινάλε της. Τί κι αν είμαστε κοντά στα τέλη Οκτώβρη; Οι επιτυχίες των εθνικών ομάδων δε σταματάνε. Κι αυτό είναι σημαντικό για το άθλημα…

154

Αν υπάρχει κάτι που μας διακρίνει ως χώρα είναι η αγάπη για τη θάλασσα. Η αγάπη για το υγρό στοιχείο. Κι αυτό αποδίδει. Έχουμε πολλές επιτυχίες μέσα στο 2021

Πρωταθλήτριες Ευρώπης τα κορίτσια του Ολυμπιακού. Ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες από την εθνική πόλο Ανδρών. Ασημένιο μετάλλιο από την εθνική Νεάνιδων.

Η εθνική Εφήβων πήρε πρόσφατα πριν ένα μήνα το αργυρό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο και χθες το Ελληνικό πόλο μπήκε ξανά στη ζώνη των μεταλλίων. Οι εκπληκτικές Ελληνίδες γοργόνες της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Νέων Γυναικών.

Η τρομερή ελληνική αρμάδα παρέσυρε στο διάβα της και την παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος Ουγγαρία, την οποία νίκησε με 13-8 στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στη Νετάνια του Ισραήλ, το απόγευμα της Παρασκευής (15/10),  προκρίθηκε θριαμβευτικά στον μεγάλο τελικό, εξασφάλισε μετάλλιο και στοχεύει πλέον την κατάκτηση του χρυσού και την άνοδο στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Χρυσό μετάλλιο δεν πήραμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί αντίπαλός μας ήταν η πολύπειρη Σερβία. Στις Νεάνιδες δεν ήρθε η πρώτη θέση γιατί πέσαμε πάνω στη Ρωσία, που πλέον έχει αρχίσει να γίνεται μια μεγάλη δύναμη στις μικρές ηλικίες, ειδικά στα κορίτσια.

Μετά ήταν σειρά των Εφήβων. Ξανά αντίπαλος η Σερβία. Στον προημιτελικό «πετάξαμε» εκτός το Μαυροβούνιο και στον ημιτελικό την Ισπανία. Χώρες με μεγάλη παράδοση, μα πάνω από όλα με πολλές «ανέσεις» για την ανάπτυξη του αθλήματος. Την ώρα που στην Ελλάδα στο κομμάτι των εγκαταστάσεων είμαστε ακόμα πίσω. Δυστυχώς ήρθε η ήττα στο τελικό σε μια σπουδαία προσπάθεια με 10-6 απέναντι στη Σερβία.

Το πιο σημαντικό, όμως, μέσα από αυτή την προσπάθεια των Ελλήνων πολιστών και των Ελληνίδων πολιστριών είναι ένα. Το άθλημα έχει και παρελθόν, έχει και παρόν και θα έχει και λαμπρό μέλλον. Είναι δεδομένο αυτό. Από τη μία είναι το «πλούσιο» ταλέντο που μας διακρίνει ως χώρα.

Από την άλλη, η σκληρή και μεθοδική δουλειά των προπονητών με τους αθλητές και τις αθλήτριες. Ατελείωτες ώρες μέσα στις πισίνες. Το αποτέλεσμα δικαιώνεται τους κόπους και τις προσπάθειες. Είναι πάνω από όλα ζήτημα ηθικής επιβράβευσης. Κι αυτό έχει τη μεγαλύτερη αξία.

Καλή επιτυχία στον αυριανό τελικό στην Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισής νέων γυναικών αλλά ότι και αν συμβεί έχουν ήδη πετύχει ένα μικρό άθλο ένα έπος και μας έκανα περήφανους ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο μεγάλο τελικό.