Σοφία Μαυρίδου: Στηρίζουμε την πρωτογενή παραγωγή και στεκόμαστε στο πλευρό των καστανοπαραγωγών

διεκδικώντας την οικονομική τους ενίσχυση για τις ζημιές που έχουν υποστεί από ασθένεια των καστανιών.

614

πως πέρυσι έτσι και φέτος η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Δίου- Ολύμπου, κος. Ευάγγελος Γερολιόλιος, απηύθυναν προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κοινή επιστολή με το, σχετικά με το ζήτημα της ασθένειας των καστανιών που για ακόμα μια χρονιά ταλανίζει τους καστανοπαραγωγούς της Πιερίας.

Με την επιστολή αυτή ζητούν από τον Υπουργό να εντάξει τους καστανοπαραγωγούς της Πιερίας σε καθεστώς ενίσχυσης DE MINIMIS, προκειμένου να αποζημιωθούν έστω και μερικώς για τις οικονομικές ζημιές που έχουν υποστεί λόγω της μειωμένης ποιοτικά και ποσοτικά παραγωγής τους και της συνακόλουθης απώλειας εισοδήματος.

Τονίζουν, μάλιστα, πόσο απειλητική  είναι η ασθένεια της σφήκας για τη βιωσιμότητα των ίδιων των δέντρων, ενώ καθιστούν σαφές ότι η συνδρομή του Υπουργείου είναι απαραίτητη για την υλοποίηση ενός εκτεταμένου και ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης της εν λόγω ασθένειας.

«Προτεραιότητα όλων μας είναι η προστασία των τοπικών αγροτικών προϊόντων και του αγροτικού εισοδήματος.  Προσδοκούμε από την Πολιτεία να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την οικονομική στήριξη των καστανοπαραγωγών, προκειμένου οι συγκεκριμένες γεωργικές εκμεταλλεύσεις, που αποτελούν μία από τις βάσεις της τοπικής αγροτικής οικονομίας, να είναι βιώσιμες και να παραμείνουν στην αγροτική παραγωγή».