Λάθος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η πληροφορία για σεισμό 5 ρίχτερ στη Νάξο

143

Σε λάθος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστερσκοπείου Αθηνών οφείλεται η αναστάτωση που προκλήθηκε με την πληροφορία για σεισμό των 5 Ρίχτερ κοντά στη Νάξο.

Σύμφωνα με την αρχική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση ήταν κοντά στα 5 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα και 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νάξου.

Ωστόσο, λίγη ώρα αφότου σήμανε ο συναγερμός για την ισχυρή σεισμική δόνηση και οι κάτοικοι του νησιού… αναρωτούνταν γιατί δεν κουνήθηκαν, η ειδοποίηση… εξαφανίστηκε! Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, επρόκειτο για «λάθος» που οφειλόταν σε βλάβες, που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

«Έκτακτα σας ενημερώνω ότι δεν έγινε κανένας σεισμός πέντε Ρίχτερ στη Νάξο πριν λίγο όπως δημοσιεύτηκε από τα ΜΜΕ και τα blog. Έχουμε βλάβες λόγω των καιρικών συνθηκών στο αστεροσκοπείο Αθηνών και αυτό μας έγινε γνωστό σήμερα το απόγευμα αλλά η εικοσιτετράωρη υπηρεσία του Γεωδυναμικού είναι στη θέση της και ενημερώνει πάντα σωστά. Ανακοίνωση για πέντε Ρίχτερ δεν δώσαμε ποτέ».