Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό και την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα

231

Γιορτάζουμε φέτος την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό καθώς και την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα. Τιμούμε την αυτοθυσία των ελευθερωτών της πόλης μας  και τη βαθιά πίστη τους σε αξίες και ιδανικά όπως η ελευθερία, η πατρίδα και η ομοψυχία.

Υποκλινόμαστε μπροστά στο μεγαλείο τους, στον ηρωισμό και το θάρρος τους να πολεμήσουν για να μας εξασφαλίσουν το υπέρτατο και ιερό αγαθό της Ελευθερίας. Η υπερηφάνεια και η συγκίνησή μας  για τους αγώνες και τις νίκες που πέτυχαν οι πρόγονοί μας, που θυσίασαν τη ζωή τους για τη γη της Μακεδονίας, παραμένουν αμείωτα στο πέρασμα των χρόνων.

Οι Έλληνες έχουμε χρέος να γνωρίζουμε και να διηγούμαστε την ιστορία των ηρωικών μαχών των προγόνων μας, να εξυμνούμε την πίστη τους στην ελευθερία, την προσήλωσή τους στα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας  και  στο αίσθημα της εθνικής ομοψυχίας.

Ας αποτίσουμε με τον πρέποντα σεβασμό  φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους νεκρούς Ήρωες. Ας παραδειγματιστούμε από την αγάπη, τη γενναιότητα και την αυτοθυσία που υπέδειξαν και ας διδαχτούμε επιμονή, πίστη και αγωνιστικότητα, εφόδια για να πορευτούμε και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας.

Οι εκδηλώσεις, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε, για την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση των προγόνων μας. Οφείλουμε πρωτίστως να διαφυλάξουμε τις αξίες και τα ιδανικά, που μας κληροδότησαν και να αγωνιζόμαστε, για μια Ελλάδα δυνατή, ισχυρή  και υπολογίσιμη διεθνώς.

Χρόνια Πολλά

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου