Δίκη για βιτριόλι: Η ώρα της απολογίας για την γυναίκα που επιτέθηκε στην Ιωάννα

279

Η πρώτη φορά που η 36χρονη Έφη θα κληθεί να δώσει για επαρκή απάντηση για τα όσα την οδήγησαν να διαπράξει το φρικιαστικό έγκλημα σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου τον περασμένο Μάιο, έφτασε.

Σήμερα το πρωί ενώπιον δικαστών και ενόρκων η κατηγορουμένη θα πρέπει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θα υποβάλλει -σωρηδόν προφανώς- η έδρα.

Άλλωστε η κατηγορουμένη επί της ουσίας, έχει απαντήσει μόνο μια φορά στα δικαστικά ερωτήματα (και αυτό με μεγάλη καθυστέρηση) για την υπόθεση και συγκεκριμένα περίπου έναν χρόνο μετά την επίθεση:

“…Η κατηγορουμένη ανέλαβε την ευθύνη της πράξης της, ζήτησε με συντριβή, όπως είπε, συγγνώμη από το θύμα και την οικογένεια της – την οποία ελπίζει να αποδεχτούν- για τον πόνο και την οδύνη που προκάλεσε και τόνισε ότι δεν επεδίωκε σε καμία περίπτωση το θάνατό της.

Χαρακτηριστικά δε είπε ότι θα ευχόταν να γύριζε το χρόνο πίσω και να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα από όσα συνέβησαν. Ως κίνητρο δε της εν λόγω πράξης της ανέφερε την εμμονή της με το θύμα, λόγω της εμπλοκής του, κατά δήλωσή της, σε ένα πολύ σημαντικό προσωπικό της θέμα, για το οποίο δε θέλησε να επεκταθεί περισσότερο.

Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα στο παρελθόν έχουν αναφερθεί δημοσίως και από διάφορες πλευρές περί δήθεν απόπειράς της να συλλέξει πληροφορίες, ώστε να επιτεθεί εκ νέου στο θύμα, κατά το χρονικό διάστημα της νοσηλείας του”, είχε πει τότε ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου.

“Περιμένουμε ένα θέατρο εμπλουτισμένο με μυθοπλασία”

Ο δικηγόρος του θύματος της επίθεσης, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ είπε ότι “περιμένουμε να δούμε ένα θέατρο εμπλουτισμένο με μυθοπλασία” από την κατηγορούμενη.

“Έχει δώσει μια τυπική ομολογία στην οποία έχει πει ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι έτσι ακριβώς όπως αναγράφονται στο κατηγορητήριο”, δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής.

“…Η απολογία ενός κατηγορούμενου είναι ιερή και ως τέτοια πρέπει να την σεβαστούμε. Παράλληλα, όμως, ο δράστης τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων πρέπει να είναι προσεκτικός για τρία πράγματα: να μην προσβάλλει το θύμα του με αυτά που θα πει. Καλώς η κακώς η κατηγορούμενη σε λίγα χρόνια θα είναι έξω, ενώ η Ιωάννα θα είναι ισόβια φυλακισμένη”.