Άρση ασυλίας Π. Πολάκη για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση Στουρνάρα

240

Το πράσινο φως για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη για το αδίκημα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Γιάννης Στουρνάρας, έδωσε η Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά την ψηφοφορία, 174 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας, 97 καταψήφισαν και 9 δήλωσαν “παρών”.

“Δεν φοβάμαι κανέναν” λέει ο Πολάκης

Η μήνυση εναντίον του Παύλου Πολάκη υποβλήθηκε από τον διοικητή της ΤτΕ ύστερα από ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αποκαλούσε τον Γιάννη Στουρνάρα “ελεεινό” και “τρισάθλιο” για δάνεια που χορήγησε τράπεζα και δεν ελέγχθηκαν αλλά χαρίστηκαν, εν αντιθέσει με την υπόθεση του δικού δανείου το οποίο αποπληρώνει.

Ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε νομικά αβάσιμη την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι εντάσσεται στο πλαίσιο άσκησης των πολιτικών και κοινοβουλευτικών του καθηκόντων και εγκάλεσε τον κ. Στουρνάρα για παρέμβαση στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα. Έκανε λόγο “για άθλιες μεθοδεύσεις που επινοεί και μετέρχεται ένα διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα για να συγκαλύπτει τα σκάνδαλα του και για να εκδικείται όσους επιμένουν στην ανάδειξη αυτών και απαιτούν τον έλεγχο και την τιμωρία των πρωταγωνιστών τους”.

“Δεν φοβάμαι κανέναν κ. Στουρνάρα και το έχω αποδείξει, ψηφίστε ό,τι θέλετε, η αλήθεια είναι αυτή που είπα και ό,τι και να κάνετε και όσο κι αν προσπαθούν αυτοί που τους έβγαλαν στη φόρα τα προηγούμενα χρόνια να εκδικηθούν, δεν πρόκειται να υποστείλουμε τι σημαία, ούτε να σκύψουμε το κεφάλι, την καινούργια κοινωνική συμμαχία την ξαναφτιάχνουμε και μετά από πολύ λίγο καιρό τα πράγματα στη χώρα μας θα είναι αλλιώς”, είπε.

“Ελεεινέ και τρισάθλιε αρχιτραπεζίτη”

Σε ένα από τα γνωστά κρεσέντο του, ο Παύλος Πολάκης είχε γράψει σε ανάρτησή του πριν από περίπου ένα χρόνο:

“Με ακούς ΕΛΕΕΙΝΕ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ αρχιτραπεζίτη που σου κάτσαν στο λαιμό τα 100.000 του δικού μου δανείου που το πήρα γιατί ζοριζόμουνα καθώς ως υπουργός δεν δούλευα ως Γιατρός και ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑ ΜΙΖΕΣ;;;;;

Με ακούς ΕΛΕΕΙΝΕ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ υπονομευτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ήθελες προληπτική γραμμή και νέο μνημόνιο και τώρα ΚΑΤΑΠΙΝΕΙΣ ΑΜΑΣΗΤΑ 900.000.000 ευρώ που γλεντοκοπησαν τα φιλαράκια σου οι εφοπλιστές μαζί με τα κοράκια της Τράπεζας Πειραιώς και της ΜΑΡΦΙΝ του Βγενοπούλου;;;;;

Άρση ασυλίας Π. Πολάκη για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση Στουρνάρα

Σημειώνεται ότι ο κ. Πολάκης, ενοχλημένος από τον έλεγχο που άσκησε η ΤτΕ για το δάνειο που πήρε από την Attica Bank, τηλεφώνησε στον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, μαγνητοφώνησε τον διάλογο και στη συνέχεια τον έδωσε στο Documento.

Τότε οι πληροφορίες ήθελαν τον Παύλο Πολάκη να λέει στον κ. Στουρνάρα ότι τον ηχογραφεί, με τον διοικητή της ΤτΕ να μη δίνει συναίνεση για την μαγνητοφώνησή του.