Βουλή: Ανακοινώθηκε στην ολομέλεια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής

253

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, σχολίασαν βουλευτές, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωσή της στην ολομέλεια, την ώρα που εξελισσόταν η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

“Μετά την παραίτηση του Καγκελαρίου της Αυστρίας για 1 εκατομμύριο ευρώ, είναι αυτονόητο, πολιτικά ηθικό και συμβατό με τις αρχές και τις αξίες του κοινοβουλευτισμού, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής να γίνει δεκτή από όλους τους συναδέλφους οι οποίοι πιστεύουν ότι η ανόθευτη δημοκρατία αποτελεί τη θεμελιώδη προϋπόθεση ώστε να απολαμβάνει η πολιτική του σεβασμού των πολιτών και είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε να μην επιτραπεί η αναβίωση μορφωμάτων οργής”, ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη. Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ο φασισμός γεννιέται μέσα από περιπτώσεις χειραγώγησης οργισμένων πολιτών που έχουν χάσει την πίστη τους στη δημοκρατία.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να προστατεύσουμε την αξιοπιστία του Σώματος συναινώντας στο αίτημα του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Νομίζω ότι αυτή η στάση ενέχει μεγάλη δόση υποκρισίας”, είπε ο βουλευτής της ΝΔ Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τηρήσει άλλη στάση σε υποθέσεις που σήμερα βρίσκονται στο στάδιο της ποινικής διερεύνησης.

“Η δυνατότητα σύστασης εξεταστικής επιτροπής από τη μειοψηφία είναι μια πρωτοβουλία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την τελευταία αναθεώρηση του άρθρου 68. Συνεπώς, βλέπουμε στην πράξη ότι σεβόμαστε τη μειοψηφία και της δίνουμε δικαιώματα”, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης και σχολίασε ότι η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής “είναι μια καλή αφορμή για να θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ, τα έργα και τις ημέρες της τετραετίας 2015 – 2019”.

“Ποιος δεν θυμάται, άραγε, τις μετρήσεις από εταιρείες που ξεφύτρωναν από το πουθενά και δημοσιεύονταν σε φίλα προσκείμενη εφημερίδα στον ΣΥΡΙΖΑ, που εμφάνιζαν τη διαφορά, λίγο πριν τις εκλογές, στις δύο και δυόμισι ποσοστιαίες μονάδες;

Ποιος δεν θυμάται την προσπάθεια που κάνατε, προκειμένου να χειραγωγήσετε τον διαγωνισμό με τις άδειες των μέσων μαζικής ενημέρωσης;

Ποιος δεν θυμάται όσα αποκαλύφθηκαν πρόσφατα για τις υπόγειες διαδρομές χρηματοδότησης, προκειμένου να εκδοθεί η εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη;

Αν συσταθεί αυτή η επιτροπή, θα είναι, λοιπόν, μια πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία για να τα θυμηθούμε όλα αυτά. Διότι, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, γελάνε και τα βοσκοτόπια με τα ζητήματα που θέτετε”, είπε ο Χάρης Θεοχάρης.