Αντιπεριφέρεια Πιερίας : Συντονισμός και επίβλεψη με συνεχείς αυτοψίες της κακοκαιρίας “Αθηνά”

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ: Η Αυτοδιοίκηση και οι επιχειρησιακά εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων. Όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται στο πεδίο έτσι ώστε αφενός να γίνει άμεση καταγραφή των φαινομένων αφετέρου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

309

Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας βρίσκονταν σε επιφυλακή λόγω του επικείμενου έκτακτου καιρικού φαινομένου με την κωδική ονομασία «ΑΘΗΝΑ».

Τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκονται στο πεδίο από την πρώτη στιγμή της έναρξης του φαινομένου της έντονης βροχόπτωσης για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης Πολιτικής Προστασίας, όπου παρατηρήθηκε συγκέντρωση υδάτων επί των οδοστρωμάτων του οδικού δικτύου ευθύνης της ΠΕ Πιερίας:

  • Κατερίνη – Κορινό – Παραλία Κατερίνης – Ολυμπιακή Ακτή,
  • Κατερίνη – Γρίτσα – Δίον – Καρίτσα,
  • Κατερίνη – Αιγίνιο – Μεγάλη Γέφυρα – Όρια Νομού Πιερίας με ΠΕ Ημαθίας,
  • Κατερίνη – Κολινδρός – Παλαιόστανη – Κίτρος,
  • Κατερίνη – Νοσοκομείο – Μοσχοπόταμος – Ελατοχώρι – Ρητίνη,
  • Κατερίνη – Σβορώνο – Κάτω Μηλιά – Φωτεινά – Πέτρα – Άγιο Δημήτριο – Όρια Νομού με ΠΕ Λάρισας,
  • Κατερίνη – Πλαταμώνας – Παλιός Παντελεήμονας. Ειδικότερα, λόγω της πτώσης χωμάτων και πετρών σε συγκεκριμένα σημεία (εντός υδατορέματος της περιοχής του Πλαταμώνα), στο πεδίο έχει ήδη αποσταλεί εξειδικευμένο προσωπικό για την έναρξη της αποκατάστασης των ζημιών, συνεπικουρούμενο από κατάλληλο μηχάνημα.
  • καθώς και στους παράπλευρους οδούς της ΠΑΘΕ, ευθύνης της ΠΕ Πιερίας

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας για την διευθέτηση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του Νομού καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνση υδάτων από το οδικό δίκτυο, αλλά και τον αντίστοιχο μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας των τριών Δήμων της Πιερίας (Κατερίνης, Πύδνας – Κολινδρού και Δίου – Ολύμπου) στοχεύουν στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών καθώς και στην προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αλλά και την διασφάλιση καθ’ οιονδήποτε τρόπο της ανθρώπινης ζωής.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε την άμεση ετοιμότητα και ανταπόκριση όλων των Πιστοποιημένων στο Μητρώο Εθελοντών της Γ.Γ.Π.Π., Ομάδων της Πιερίας, που είναι έτοιμες να συνδράμουν επιχειρησιακά στο έργο του ευρύτερου μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας.

Όλοι οι κινούμενοι στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις με τα προπορευόμενα οχήματα, όπως επίσης καλό θα ήταν και να ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις των πολιτών στις απολύτως απαραίτητες και απαιτούμενες, για να αποφευχθούν μικροατυχήματα, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 112.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, μπορείτε να συμβουλεύεστε και το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr] και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS), καθώς και το επίσημο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [www.civilprotection.gr].