Ράχη Πιερίας 15 -21 Οκτωβρίου – Αφιέρωμα: «1821: Η παλιγγενεσία του Έθνους» στα φετινά ΛΔ’ Πάτρια

241

Αφιερωμένες στο «1821: Η παλιγγενεσία του  Έθνους» είναι φέτος οι εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού «Τα Πάτρια», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα 15 έως 21 Οκτωβρίου στη Ράχη Πιερίας.

Θρησκευτικά δρώμενα με την ευκαιρία της πανήγυρης του πολιούχου του χωριού Αγίου Λουκά, επιστημονικό συνέδριο με καταξιωμένους ομιλητές το διήμερο 16/17 Οκτωβρίου,  συναυλία δημοτικού τραγουδιού(16/10): «Οι προσωπογραφίες των ηρώων της Επανάστασης, μέσα από το δημοτικό τραγούδι», με ένα εκλεκτό επιτελείο μουσικών και ερμηνευτών της δημοτικής μας παράδοσης,  συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν: «Το τίμημα της λευτεριάς» – προβολή  μαγνητοσκοπημένης θεατρικής παράστασης του ΘΕΑΤΡΟΥ ΡΑΧΗΣ, συναυλία με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, εθελοντική αιμοδοσία κ.α.

Τις εκδηλώσεις – θεσμό για την Πιερία και την ευρύτερη περιοχή διοργανώνει υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ράχης «Τα Πάτρια», με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κατερίνης και  την Περιφερειακή Ενότητας Πιερίας.