Πρόωρη έξοδος από Indian Wells για τη Σάκκαρη

H Μαρία Σάκκαρη υπέστη την ήττα από τη Viktorija Golubic παρά το γεγονός πως ήταν μπροστά με σετ και αποχαιρέτησε πρόωρα το Indian Wells.

164

Η επιστροφή της Μαρίας Σάκκαρη στο Indian Wells μετά από 2,5 χρόνια δεν πήγε όπως θα ήθελε η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία έχασε προβάδισμα με σετ αλλά ηττήθηκε τελικά από την Golubic στην πρεμιέρα της με 5-7, 6-3, 6-2, για να αποχαιρετήσει με άδοξο τρόπο την έρημο της Καλιφόρνιας.

Μετά από ένα “μουδιασμένο” ξεκίνημα και για τις δυο παίκτριες και 4 διαδοχικά break, δυο για κάθε παίκτρια, που έφερε το σκορ στο 2-2, η Σάκκαρη άρχισε να βρίσκει ρυθμό και να είναι η καλύτερη παίκτρια στο γήπεδο για περίπου μια ώρα.

Κράτησε εύκολα το σερβίς της σε όλα τα games από το 2-2 έως το τέλος του σετ, ενώ γινόταν συνεχώς απειλητική από την υποδοχή, φτάνοντας σε διπλό break point στο 6ο game (2-3, 15-40), έχοντας ένα set point για το 6-4 στο 10ο game και τελικά, μετά από τις χαμένες αυτές ευκαιρίες, φτάνοντας στο break και στο σετ στο 12ο game, με ένα love game για το 7-5.

Στο 2ο σετ η 26χρονη Ελληνίδα ήταν μπροστά μέχρι το 3-2, με το 5ο game μάλιστα να φαίνεται πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της, αφού κατάφερε να σβήσει διπλό break point στο 2-2, 15-40.

Η Golubic ωστόσο συνέχισε να ασκεί έντονη πίεση και τελικά έκανε το break στο 7ο game για να περάσει μπροστά με 4-3. Στη συνέχεια έσβησε και ένα break point για να κρατήσει το σερβίς της για το 5-3 και στο 9ο game έκανε νέο break η Ελβετίδα, για να στείλει το ματς σε 3ο σετ.

Η Golubic συνέχισε το σερί της και έφτασε τα 8 συνεχόμενα κερδισμένα games, για να προηγηθεί με 4-0 στο αποφασιστικό σετ και να “αγκαλιάσει” τη νίκη. Η Σάκκαρη, που είχε βγει εντελώς εκτός ρυθμού, κατάφερε να ανακόψει το σερί της Ελβετίδας και να μειώσει σε 4-1 με ένα break, δείχνοντας τη διάθεσή της να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για να μείνει στο ματς.

Κατάφερε να μειώσει σε 4-2 η Ελληνίδα, όμως η Golubic κέρδισε ακόμα ένα πολύ κρίσιμο γεμάτο game – μετά από 2 ισοπαλίες – για να κάνει το 5-2, κάνοντας με νέο break το 6-2 και “σφραγίζοντας” τη μεγάλη νίκη της, σε 2 ώρες και 33 λεπτά αγώνα.

Με την άδοξη αυτή εξέλιξη στην πρεμιέρα της στο 1000άρι της Καλιφόρνιας, η Σάκκαρη θα χρειαστεί όπως όλα δείχνουν το 500άρι της Μόσχας, που θα αρχίσει σε κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή της στο WTA Finals.

Ο αποκλεισμός πάντως της Garbine Muguruza πριν λίγες ώρες (από την Ajla Tomljanovic) θα τη διατηρήσει σίγουρα μπροστά από την Ισπανίδα και σίγουρα παραμένει σε πλεονεκτική θέση η Μαρία, που λογικά δεν θα πέσει κάτω από το Νο.6 του Race μετά το Indian Wells.

Όσον αφορά την παγκόσμια κατάταξη, παρά την ήττα η Μαρία θα κερδίσει τουλάχιστον μια θέση και θα μπει στο Top 8 για πρώτη φορά, βελτιώνοντας για μια ακόμα φορά το career high της. Συγκεκριμένα θα ανεβεί στη χειρότερη περίπτωση στο Νο.8 του κόσμου από το Νο.9, ενώ αν καμιά εκ των Anastasia Pavlyuchenkova, Iga Swiatek και Ons Jabeur δεν κερδίσει τον τίτλο, θα ανεβεί στο Νο.7 του κόσμου!

Η Golubic θα συνεχίσει στον 3ο γύρο του Indian Wells, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα qualifier Anna Kalinskaya, που κέρδισε νωρίτερα την Ισπανίδα Sara Sorribes Tormo, No.28 στο ταμπλό, με 6-3, 4-6, 6-2.