Η ιστορία θα είναι αμείλικτη ;

569

Του Ηλία Χρυσικού*

Ίσως σε ένα άρθρο να μη χωράνε όλες οι σκέψεις μου. Γράφω την άποψή μου, διότι κάθε μέρα που περνά, η ελπίδα που προσδοκούν οι πολίτες, γίνεται μεγάλος θυμός και απογοήτευση, καθώς τα προβλήματα λόγω της πανδημίας είναι τεράστια και επιβεβαιώνονται με τον πιο οδυνηρό τρόπο.

Η πανδημία, όπως υποδεικνύουν πολλές μελέτες, εξαιτίας της απομόνωσης, της εργασιακής ανασφάλειας και του φόβου, προκάλεσε σημαντική αύξηση στο άγχος και την κατάθλιψη των πολιτών.

Σήμερα παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας και οι ειδικοί εκτιμούν, ότι, αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα αυτά τα ψυχικά προβλήματα, θα μεταβληθούν σε χρόνια και θα εξακολουθήσουν να μας ταλαιπωρούν ακόμα και μετά τους εμβολιασμούς και τη σημαντική μείωση των θανάτων από COVID-19.

Η προσωπική μου άποψη είναι, πως η πραγματικότητα αναδεικνύει την ανάγκη οι πολιτικοί και οι πολίτες να επαναπροσδιορίσουν τη μεταξύ τους σχέση.

Το “κλειδί” ίσως να είναι η προσαρμογή στη “νέα κανονικότητα” της COVID-19, ώστε να μη βυθιστούμε στην απελπισία, τη θλίψη και το άγχος.

Στόχος όλων είναι να γίνει μία προσπάθεια, -που κανείς δεν μπορεί να περισσεύει- να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας, ν΄ αντιλαμβανόμαστε πως δεν είμαστε οι μόνοι που αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και γι’ αυτό συστήνουν οι ειδικοί τις επικοινωνίες μας με συγγενείς και φίλους μέσω βιντεοκλήσεων.

Ίσως θα πρέπει πολιτικοί μας, -με υπευθυνότητα-, μας εξηγήσουν την κατάσταση που πραγματικά βρισκόμαστε σήμερα.

Μπορεί να υπάρχουν διαφορές μεταξύ μας, αλλά υπάρχουν ακόμη στοιχεία που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε -ως Έλληνες- και μας αναδεικνύουν πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Η διακυβέρνηση της χώρας δεν πρέπει να βασίζεται σε “κορώνες” και αντιπαραθέσεις σε κοινωνικά και εθνικά θέματα.

Και επειδή η ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί μας, οφείλουμε να φανούμε όλοι αντάξιοι των προσδοκιών για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr