Η πώληση καναπέ που… κόστισε 13.000 ευρώ

174

Μια 38χρονη Λαρισαία έπεσε θύμα αγνώστου δράστη με αποτέλεσμα να χάσει 13.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό. Πρόκειται για μία ακόμα απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με απόσπαση απόρρητων τραπεζικών κωδικών από το θύμα. Όπως είναι γνωστό από απάτες με την ίδια μεθοδολογία, ο δράστης με το πρόσχημα της δήθεν επιβεβαίωσης τραπεζικής κατάθεσης, λαμβάνει τους κωδικούς με αποτέλεσμα να αποκτά πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του ανυποψίαστου θύματος και να μεταφέρει τελικά χρήματα σε λογαριασμούς τρίτων.

Προχθές το απόγευμα ο δράστης που μιλούσε ελληνικά επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 38χρονη την ώρα που εκείνη βρισκόταν στο κατάστημά της, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την αγορά ενός καναπέ. Για την πώληση του οποίου είχε αναρτήσει αγγελία στο διαδίκτυο όπου και την εντόπισε ο δράστης.

Ο άγνωστος άνδρας συμφώνησε με την 38χρονη στην πώληση του επίπλου έναντι του ποσού των 300 ευρώ. Ωστόσο στη συνέχεια της απέστειλε ένα παραπλανητικό μήνυμα για να επιβεβαιώσει την υποτιθέμενη πίστωση του ποσού ζητώντας την αποστολή απόρρητων κωδικών (username και password) του θύματος με την ηλεκτρονική αλληλογραφία και σε ένα email που έφερε την επωνυμία υπαρκτής ελληνικής τράπεζας. Όπως είναι γνωστό οι τράπεζες δεν ακολουθούν τέτοιες πρακτικές. Η 38χρονη ανταποκρίθηκε θετικά και επιβεβαίωσε την έγκριση με αποτέλεσμα ο δράστης να προχωρήσει σε δύο συναλλαγές, αποσπώντας συνολικά 13.000 ευρώ από τον λογαριασμό της παθούσης. Με την πρώτη συναλλαγή μετέφερε 10.000 ευρώ σε λογαριασμό τρίτου στην ίδια τράπεζα, ενώ με τη δεύτερη συναλλαγή μετέφερε επιπλέον 3.000 ευρώ σε λογαριασμό άλλης τράπεζας με διαφορετικά στοιχεία του δικαιούχου. Την υπόθεση ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών.